iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Save the Children en Hyundai helpen kinderen in Kenia

In moeilijke tijden biedt Hyundai graag de helpende hand. Zo stelden we tijdens de eerste coronagolf bijvoorbeeld belangeloos auto’s beschikbaar aan zorgverleners om snel en zonder gevaar voor besmetting op hun werkplek te komen. Maar we denken ook groter: door samen te werken met Save the Children heeft Hyundai gezondheidszorg kunnen bieden aan meer dan 10.000 mensen op het platteland van Kenia.

Hyundai heeft als missie om elk moment van het leven zo bijzonder mogelijk maken. Hyundai noemt dat Progress for Humanity – Vooruitgang voor de Mensheid. Dat betekent dat Hyundai zich sterk maakt voor onze samenleving en ons milieu; door veilige en geëlektrificeerde auto’s te ontwikkelen met weinig tot geen uitstoot, maar ook door mensen te helpen die dat hard nodig hebben.

‘Door samen te werken met liefdadigheidsorganisaties als Save the Children geeft Hyundai invulling aan zijn merkvisie Progress for Humanity’, legt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe, uit. ‘Bij Hyundai draait het niet alleen om het verkopen van auto’s – we proberen ook echt een positieve impact te hebben in de wereld.’

Hulp aan ruim 10.000 mensen

Dankzij de steun van Hyundai kon Save the Children gedurende zes maanden gezondheidszorg bieden aan meer dan 10.000 mensen, waaronder ruim 3.000 kinderen, op het platteland van Kenia (Madera County). Die zorg is hard nodig, want in Kenia sterft een op de 30 kinderen voor de eerste verjaardag.

De aanpak van Save the Children op het platteland van Kenia omvat vooral het trainen van lokale zorgverleners, ook wel Community Health Workers (CHW). Met hun inzet dragen de Community Health Workers bij aan een vermindering van 60 tot 90 procent van het aantal sterfgevallen onder kinderen.

Fysiotherapie voor Josephine (9)

Voor de 9-jarige Josephine ziet de toekomst er weer wat beter uit. Zij lijdt aan cerebrale parese-hemiplegie (halfzijdige verlamming). Twee jaar geleden werd Josephine ziek en lag ze drie weken in het ziekenhuis. Ze had maanden fysiotherapie nodig om weer beter te worden, maar dat kon haar familie niet betalen.

Save the Children betaalde niet alleen voor haar fysiotherapie, maar gaf de moeder van Josephine ook een vergoeding om haar naar die behandelingen te kunnen vervoeren. Met de steun van partners als Hyundai kan Save the Children levensreddende gezondheidszorg blijven bieden aan kinderen in nood.

Actief in meer dan 120 landen

Save the Children is een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die wereldwijd actief is in meer dan 120 landen. De organisatie werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren. Dit doen ze door middel van onderwijs, gezondheidszorg, bescherming tegen misbruik en uitbuiting, economische ontwikkeling, voedselhulp en noodhulp.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen