iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Op naar nul uitstoot in 2045

Hoe mooi zijn het zijn als we voor ons energieverbruik alleen nog maar gebruikmaken van hernieuwbare bronnen? Denk aan zonne-energie en windenenergie, maar ook waterkrachtenergie, oceaanenergie, aardwarmte, biomassa en biobrandstoffen. Energie dus waarbij niet of nauwelijks CO2 vrijkomt. Hyundai wil uiterlijk in 2045 helemaal overgestapt zijn op hernieuwbare energie en heeft zich daarom aangesloten bij RE100.

RE100 staat voor Renewable Energy 100 Percent en is een wereldwijd initiatief dat ambitieuze bedrijven samenbrengt die streven naar het gebruik van 100 % hernieuwbare energie. Om lid te kunnen worden moet een bedrijf een aanzienlijke elektriciteitsvoetafdruk hebben (100 GWh per jaar) en binnen een jaar na toetreding plannen voor het veiligstellen van duurzame energie op middellange tot lange termijn indienen.

 

Al ruim 350 bedrijven lid van RE100

Behalve Hyundai – voluit: Hyundai Motor Company – zijn nog drie dochterondernemingen van het moederbedrijf Hyundai Motor Group lid geworden van RE100. Het zijn Hyundai Mobis, Hyundai Wia en Kia Corporation. Het is de bedoeling dat in de toekomst nog meer aan Hyundai Motor Group gelieerde ondernemingen toetreden tot RE100. Wereldwijd zijn al meer dan 350 bedrijven lid van RE100.

Natuurlijke bronnen die nooit opraken

Bij Hyundai vinden we het belangrijk dat steeds meer energie uit duurzame bronnen wordt opgewekt. Een groot deel van deze bronnen zijn hernieuwbaar. Hernieuwbare energie is energie die wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen die eindeloos weer worden aangevuld. Denk hierbij aan zon, wind of water. Hoeveel energie je hier ook uit opwekt, deze bronnen zullen niet opraken.

Onlangs schakelde de fabriek van Hyundai in Tsjechië volledig over op hernieuwbare energie. Eerder al installeerde Hyundai zonnepanelen op het dak van zijn autofabriek in Asan (Zuid-Korea). Die zorgen op jaarbasis voor maar liefst 13.000 MWh aan energie. Daarnaast produceert Hyundai 12.500 MWh elektriciteit via zonnepanelen die op zijn fabriek in Ulsan zijn geïnstalleerd.

 

Duurzame mobiliteit voor iedereen

Hyundai stelt alles in het werk om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen. Door zich aan te sluiten bij RE100 draagt Hyundai bij aan duurzame mobiliteit voor iedereen. Dit garandeert een gezonde toekomst voor toekomstige generaties en dat is helemaal in lijn met Hyundai’s toekomstvisie Progress for Humanity. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen