iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Samenwerking met Healthy Seas: al veel bereikt, maar nog een lange weg te gaan

Hyundai en Healthy Seas kunnen terugkijken op een zeer geslaagd tweede jaar van hun samenwerking. Sinds maart 2021 zijn de autofabrikant en de Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie partners. Samen zetten ze zich in voor het schoonmaken van zeeën en oceanen over de hele wereld. Aan de vooravond van een nieuw, derde jaar vol activiteiten maken beide partijen de balans op. Conclusie: we hebben de afgelopen twee jaar al heel veel bereikt, maar er is nog een lange weg te gaan.

Het resultaat van de samenwerking tussen Hyundai en natuurbeschermingsorganisatie Healthy Seas in een oogopslag.

Toekomstvisie Progress for Humanity

De samenwerking met Healthy Seas maakt deel uit van de totale duurzaamheidsaanpak van Hyundai en onderstreept onze toekomstvisie Progress for Humanity. Hyundai wil zich nog meer profileren als een slim, verantwoordelijk lid van de samenleving dat duurzame (mobiliteits)oplossingen biedt. Door de handen ineen te slaan met Healthy Seas, helpt Hyundai de komende generaties aan een schoner milieu en een duurzamere wereld.

In het tweede jaar van het partnerschap waren Hyundai en Healthy Seas behalve in Europa ook ver daarbuiten actief. Tijdens schoonmaakmissies bij de provincies Gangwon en Namae in het noordoosten van Zuid-Korea visten vrijwilligers van Ghost Diving Korea maar liefst 425 kilo aan achtergelaten visnetten en verloren kooien uit zee.

Samen zetten Hyundai en Healthy Seas zich in voor het schoonmaken van zeeën en oceanen over de hele wereld.

Verwerkt tot ECONYL®-garen

Aquafil, partner van Healthy Seas, verwerkt het nylon van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten, samen met ander nylonafval, tot ECONYL®-garen. Hiermee kunnen weer nieuwe, ecologische producten worden gemaakt zoals badkleding, ondergoed en tapijten. Het bijzondere en circulaire materiaal is ook te vinden in de IONIQ 5 en IONIQ 6. Onder meer de vloermatten in deze elektrische Hyundai’s zijn gemaakt van ECONYL®-garen.

Vorig jaar keerde Healthy Seas terug naar Griekenland voor een nieuwe schoonmaakactie rond Ithaka. Nadat het eiland in 2020 was getroffen door orkaanstorm Ianos waarbij enorme hoeveelheden afval van een verlaten viskwekerij in de omringende wateren terecht waren gekomen, haalde Healthy Seas al 76 ton puin uit de zee. Met de steun van Hyundai viste Healthy Seas vorig jaar nog eens 18,5 ton spooknetten en 5 ton ander zwerfvuil op.

Naast het opruimen van afval uit zee leert Healthy Seas schoolkinderen hoe belangrijk het is om zeeën en oceanen schoon te houden.

Educatieve programma’s op scholen

Naast het opruimen en recyclen van afgedankte visnetten organiseert Healthy Seas workshops en educatieve programma’s op scholen om kinderen te leren hoe belangrijk het is om de zeeën en oceanen schoon te houden. In Spanje konden kinderen een dag lang ervaren hoe het is om duiker te zijn en in Engeland werden kinderen uitgedaagd om van afval iets moois te maken.

Op deze manier wil Healthy Seas jongere generaties doordringen van het belang van een circulaire economie en hen op de hoogte brengen van de negatieve effecten die vervuiling kan hebben op het leven in zee – en voor de mens. Bij Hyundai noemen we dat Progress for Humanity en met deze toekomstvisie geven we invulling aan ons streven om elk moment van het leven zo bijzonder mogelijk te maken. Meer weten?Bekijk documentaire

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen