iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai bouwt de IONIQ 5 nu ook in fabriek in Indonesië

In Zuidoost-Azië is de Creta een van de bestverkochte modellen van Hyundai. Slim van Hyundai om aan de andere kant van de wereld, om precies te zijn in Indonesië, een gloednieuwe fabriek neer te zetten waar deze populaire SUV van de band rolt. Naast de Creta zal ook de IONIQ 5 wordt hier gebouwd. De volledig elektrische CUV is momenteel een van de populairste Hyundai’s ter wereld.

Bij de bouw van een nieuwe fabriek gaat Hyundai niet over een nacht ijs. We willen onze auto’s immers zo duurzaam mogelijk produceren, geheel in lijn met onze visie Progress for Humanity. Dat betekent dat we ons op alle mogelijke manieren sterk maken voor de samenleving en het milieu.

De elektrische IONIQ 5 van Hyundai wordt ook gebouwd in de nieuwe fabriek in Indonesië.

Zonnepanelen op dak van fabriek

In de nieuwe productiefaciliteit maken we daarom zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke technologieën, zoals zonnepanelen op het dak van de fabriek. En om de auto’s zo duurzaam mogelijk te produceren gebruiken we voor het spuiten van de carrosserieën milieuvriendelijke lakken op waterbasis.

Hyundai Motor Manufacturing Indonesia ligt 40 kilometer ten oosten van de hoofdstad Jakarta en is de eerste fabriek van Hyundai in Zuidoost-Azië. Aanvankelijk rollen hier jaarlijks 150.000 batterij-elektrische auto’s van de band. De bedoeling is dat de productiecapaciteit gaandeweg wordt verhoogd tot 250.000 eenheden.

Met de nieuwe autofabriek verstevigt Hyundai zijn marktpositie in Indonesië. Zo waren de Hyundai IONIQ Electric en Hyundai KONA Electric in 2021 goed voor 87,3 procent van de totale verkoop van elektrische auto’s in Indonesië. Hyundai heeft in totaal 100 dealers in 40 steden in heel Indonesië, van Sumatra tot Papoea.

Hyundai Motor Manufacturing Indonesia is de eerste fabriek van Hyundai in Zuidoost-Azië.

Ook fabriek voor productie van batterijen

In Indonesië bouwt Hyundai momenteel ook een fabriek voor de productie van batterijen voor zijn elektrische auto’s. Op die manier hoopt Hyundai nog meer bij te kunnen dragen aan het elektrificeren van mobiliteit in Indonesië en andere delen van de wereld. De productiefaciliteit verrijst in Karawang en moet in 2023 zijn voltooid.

De IONIQ 5 is het eerste batterij-elektrische model van Hyundai dat in Zuidoost-Azië wordt geproduceerd. Dankzij zijn bijzondere retro-design, slimme technologieën en opwindende prestaties groeide het allereerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, in Europa uit tot een absolute verkooptopper.

De IONIQ 5 maakt gebruik van het Electric-Global Modular Platform (e-GMP) dat speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen zoals de IONIQ 5. Het biedt grote voordelen op het gebied van prestaties, veiligheid en ruimte. Dankzij het 800V-systeem laadt de IONIQ 5 ultrasnel op. Binnen vijf minuten is zijn rijbereik vergroot met 100 km.

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen