iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo helpt Hyundai de wereld steeds een beetje groener te maken

Bij Hyundai draait het niet alleen om auto’s produceren. We willen ons ook inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid van onze planeet voor komende generaties. Bij Hyundai noemen we dat Progress for Humanity en met deze toekomstvisie geven we invulling aan ons doel om elk moment van het leven zo bijzonder mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door de wereld steeds weer een beetje groener te maken.

Vandaar ook dat we onze samenwerking met Healthy Seas met een jaar hebben verlengd. Dat betekent dat we ons samen met deze natuurbeschermingsorganisatie nog nadrukkelijker gaan inzetten voor het schoonmaken en schoonhouden van zeeën en oceanen. Bovendien blijven we het belang van een circulaire economie onder de aandacht brengen. Grondstoffen om producten te maken worden steeds schaarser en duurder en daarom is het belangrijk deze zoveel mogelijk te hergebruiken.

Pascal van Erp en Veronika Mikos van Healthy Seas bij de IONIQ 5 waarin ze de komende tijd zullen rijden.

Visnetten verwerkt tot ECONYL®-garen

Aquafil, partner van Healthy Seas, verwerkt het nylon van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten, samen met ander nylonafval, tot ECONYL®-garen. Hiermee kunnen weer nieuwe, ecologische producten worden gemaakt zoals badkleding, ondergoed en tapijten. Het bijzondere en circulaire materiaal is ook te vinden in de nieuwe IONIQ 5. Onder meer de vloermatten in deze elektrische Hyundai zijn gemaakt van ECONYL®-garen.

Ontdek de IONIQ 5

Het besluit van Hyundai en Healthy Seas om met elkaar door te gaan volgt na een succesvol 2021. In dat jaar kwamen we maar liefst elf keer in actie in en bij de wateren van zeven verschillende Europese landen. Dat varieerde van het opruimen van stranden en het verzamelen van achtergelaten visnetten uit zee tot het aanbieden van educatieve programma’s om kinderen en lokale gemeenschappen te leren hoe belangrijk het is om zeeën en oceanen schoon te houden.

De vloermatten in de IONIQ 5 zijn gemaakt van ECONYL®-garen dat volledig gemaakt is van afval, zoals nylon van visnetten.

Opruimactie bij het Griekse eiland Ithaka

Een van de eerste en direct ook grootste gezamenlijke acties van Hyundai en Healthy Seas vorig jaar was een opruimactie in de wateren rond het Griekse eiland Ithaka, nadat dit gebied in 2020 was getroffen door de mediterraanse storm Ianos. Met de steun van 45 vrijwilligers en 20 duikers verwijderde Healthy Seas in acht dagen tijd maar liefst 76 ton puin, waaronder 5 ton visnetten, 32 ton metaal en 39 ton plastic.

Behalve rond Ithaka was Healthy Seas in 2021 ook actief met opruimwerkzaamheden bij IJmuiden in Nederland, Lampedusa (Italië), Newcastle (Verenigd Koninkrijk), Norderney (Duitsland) en Tossa del Mar (Spanje). Maar liefst 72 duikers hielpen – vrijwillig – mee achtergelaten visnetten en ander afval uit het water te verwijderen. Ook informeert Healthy Seas door middel van educatieve programma’s op scholen kinderen hoe belangrijk het is om zeeën en oceanen schoon te houden.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen