iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Racen in een Hyundai i30? Binnenkort kan het!

Na enkele succesvolle seizoenen in het World Rally Championship treedt Hyundai nu ook toe tot het TCR touringkampioenschap, beter bekend als de TCR International Series. De nieuwe Hyundai i30 dient als basis voor de racewagen die zal worden aangedreven door een 2.0-liter turbobenzinemotor gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Uiteraard wordt de Hyundai i30 TCR uitgerust met het nodige indrukwekkende spoilerwerk.

Media delen
De derde generatie Hyundai i30 dient als basis voor de TCR-racewagen.

Toerwagenlegende
Om niets aan het toeval over te laten is Gabriele Tarquini aangetrokken als testrijder. De Italiaanse toerwagenlegende gaat zijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de Hyundai i30 TCR waarmee Hyundai volgend jaar wil debuteren in het toerwagenkampioenschap. Gabriele Tarquini staat bekend als een van de meest succesvolle toerwagencoureurs van het moment.

 

Ontdek de nieuwe Hyundai i30

 

Klantenteams
De TCR International Series zijn een toegankelijke vorm van touring car-racen. Hyundai gaat zelf niet actief deelnemen; de TCR-bolide op basis van de derde generatie Hyundai i30 is bedoeld voor klantenteams. Hyundai heeft Gabriele Tarquini aangetrokken als officiële testcoureur om de klanten een zo competitief mogelijke auto te kunnen leveren. De eerste leveringen aan klantenteams staan gepland voor het einde van het jaar.

Media delen
Toerwagenlegende Gabriele Tarquini tekent als testrijder van Hyundai.

Hyundai Motorsport
De Hyundai i30 TCR wordt gebouwd en ontwikkeld door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau. In het TCR circuitkampioenschap gaat de speciaal geprepareerde Hyundai i30 de concurrentie aan met onder meer de Opel Astra, Seat Leon, VW Golf, Honda Civic, Alfa Romeo Giulietta en Ford Focus.

 

Hyundai i30 N
Behalve de TCR-versie – bedoeld voor het circuit – krijgt de Hyundai i30 dit jaar ook nog een vergelijkbare straatversie: de Hyundai i30 N. Deze snelle hatchback met een 2.0-turbomotor is de allereerste Hyundai die het N-sportlabel zal gaan dragen. Van de Hyundai i30 N komt behalve een versie met naar verluidt tenminste 250 pk ook een Performance-variant met nog meer vermogen.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen