iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Toerwagenlegende Gabriele Tarquini zet punt achter imposante racecarrière

Toerwagenlegende en voormalig Formule 1-coureur Gabriele Tarquini stopt met racen. De 59-jarige Italiaan, rijdend in een Hyundai Elantra N TCR, zwaait definitief af in de laatste WTCR-ronde van 2021 op het Sochi Autodrom in Rusland. Daarmee komt een einde aan een imposante racecarrière van bijna veertig jaar.

Gabriele Tarquini stond aan de start van 38 Grands Prix. Waar hij als Formule 1-coureur geen prijzen wist te winnen, bewees hij in de toerwagens een fenomenaal coureur te zijn. Hij won meerdere kampioenschappen met 2018 als een van zijn absolute hoogtepunten.

Hyundai-coureur Gabriele Tarquini aan de leiding in zijn Hyundai Elantra N TCR.

350 pk sterke toerwagen Hyundai i30 N TCR

In dat jaar werd Gabriele Tarquini wereldkampioen in het FIA WTCR-kampioenschap. Hij deed dat in een Hyundai i30 N TCR met tweeliter 350 pk sterke turbomotor, de auto die hij in de aanloop naar 2018 als testcoureur had helpen ontwikkelen.

De Hyundai i30 N TCR is gebouwd en ontwikkeld door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau en getest op de Nürburgring. Aan dit legendarische circuit heeft Hyundai een eigen testcentrum met een oppervlakte van maar liefst 3.600 vierkante meter.

‘Het is onmogelijk onder woorden te brengen hoeveel Gabriele heeft betekend voor Hyundai Motorsport Customer Racing’, aldus Andrea Adamo, de teambaas van Hyundai waarmee de Italiaanse coureur al vele jaren samenwerkt. ‘We gaan hem enorm missen.’

Toerwagenlegende en voormalig Formule 1-coureur Gabriele Tarquini stopt met racen.

Sportieve Hyundai’s voor op de gewone weg

Behalve voor de FIA World Touring Car Cup WTCR en het FIA World Rally Championship WRC maakt Hyundai ook sportieve auto’s voor op de gewone weg, zoals de Hyundai i30 N Line die is geïnspireerd op de hot-hatch Hyundai i30 N. Benieuwd naar de Hyundai i30 N Line?


Ontdek de Hyundai i30 N Line

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen