iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai 1, 2 en 3 in openingswedstrijd WTCR

Gabriele Tarquini heeft Hyundai de allereerste zege geschonken in het nieuwe FIA WTCR-kampioenschap. De coureur van BRC Racing en tevens testrijder bij Hyundai Motorsport pakte in de eerste race in Marrakesh (Marokko) direct bij de start de leiding en gaf zijn koppositie niet meer uit handen. In de derde race gingen zelfs álle ereplaatsen naar Hyundai. Achter winnaar Tarquini eindigden Yvan Muller en Thed Björk in hun Hyundai i30 N TCR als tweede en derde. Bekijk de video:

350 pk sterke turbomotor

Gabriele Tarquini was afgelopen jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van de toerwagen Hyundai i30 N TCR. Hij vormt dit jaar samen met WTCC-vicekampioen Norbert Michelisz het team BRC Racing in de nieuwe World Touring Car Cup. Ook Michelisz rijdt in een voorwielaangedreven Hyundai i30 N TCR met tweeliter 350 pk sterke turbomotor. BRC Racing werkte tijdens de ontwikkeling van de TCR-bolide nauw samen met Hyundai.

Testen op de Nürburgring

De Hyundai i30 N TCR is gebouwd en ontwikkeld door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau en volop getest op de Nürburgring. Aan dit legendarische circuit heeft Hyundai een eigen testcentrum met een oppervlakte van maar liefst 3.600 vierkante meter. De Nürburgring met zijn 73 bochten, hellingshoeken van wel 17 graden en hoogteverschillen tot wel 300 meter is het de ideale locatie om race(auto’s) tot in detail te ontwikkelen.

Maak kennis met de Hyundai i30

De Hyundai i30 N TCR is afgeleid van de productieauto Hyundai i30 zoals die bij de Hyundai-dealer in de showroom staat. Kennismaken met deze stoere middenklasser? Dat kan! Ontdek de Hyundai i30 of maak een gratis proefrit.


Proefrijden in de Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen