iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nick Catsburg ook in 2020 met Hyundai in WTCR

Nick Catsburg zal ook dit jaar te bewonderen zijn in de prestigieuze FIA World Touring Car Cup (WTCR). Net als in 2019 – waarin hij drie pole-positions behaalde – rijdt de Nederlander in de snelle en uiterst competitieve Hyundai i30 N TCR. In deze auto werden Gabriele Tarquini (in 2018) en Norbert Michelisz (2019) de afgelopen twee seizoenen wereldkampioen in het spectaculaire toerwagenkampioenschap.

Samen met Luca Engstler komt Nick Catsburg uit voor het nieuwe Engstler Motorsport-team. Na zijn dertiende eindnotering in 2019 mikt de Nederlander dit jaar op een hogere klassering. ‘Ik verheug me enorm op het nieuwe seizoen. Engstler Motorsport is nieuw in het WTCR, maar ze hebben al een hoop ervaring met de i30 N TCR en boekten hiermee ook al de nodige successen.'

Nick Catsburg in 2019 bij zijn Hyundai i30 N TCR.

Favoriet voor de eindzege

De voorwielaangedreven Hyundai i30 N TCR met tweeliter 350 pk sterke turbomotor beleefde in 2018 een sterk debuut met 13 overwinningen in het WTCR. Vorig jaar was eveneens uiterst succesvol, met in totaal 13 zeges in 20 wedstrijden. In beide seizoenen ging de wereldtitel naar een Hyundai-rijder. Ook dit jaar zijn de BRC-coureurs Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz favoriet voor de eindzege.

High-performance-label N

Het wereldkampioenshap in de FIA World Touring Car Cup is een van de vele successen van Hyundai’s high-performance-label N. Behalve de Hyundai i30 N TCR levert de sportdivisie van Hyundai ook de 275 pk sterke vierwielaangedreven rallyauto i20 WRC. Met deze bolide greep Hyundai vorig jaar de merkentitel in het FIA World Rally Championship (WRC).

Nick Catsburg behaalde in 2019 drie pole-positions.

Internationale successen

Sinds 2015 is Hyundai N actief op het hoogste niveau van de internationale autosport, met successen in het WRC, de WTCR, de VLN-series op de Nürburgring, de Pirelli World Challenge en de loodzware 24-uursrace van de Nürburgring. De sportauto’s van Hyundai worden ontwikkeld en gebouwd door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau.

Stap zelf in de Hyundai i30

De snelle toerwagen Hyundai i30 N TCR is afgeleid van de Hyundai i30 zoals die bij de Hyundai-dealer staat. Kennismaken met deze stoere hatchback? Kom hem bewonderen bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer. Of maak een gratis proefrit in de Hyundai i30.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen