iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Podcast: zo gaat V2G ons helpen de aarde een beetje groener te maken

Een elektrische auto is zoveel meer dan alleen een vervoersmiddel die mensen van A naar B brengt. Met de juiste technologie aan boord kan een EV, zoals de IONIQ 5 van Hyundai, behalve energie opslaan ook energie terugleveren, bijvoorbeeld aan huizen of bedrijven. Nu gebeurt dat nog alleen binnen een pilot met We Drive Solar, maar feit is dat V2G enorme kansen biedt. Welke? Daarover praat presentator Suzi Perry met Yukihiro Maeda en Daniele Vacca van Hyundai Motor Europe in aflevering 8 (seizoen 2) van de veelbeluisterde van de podcastserie van Hyundai Are We There Yet?

Vehicle-to-Grid (V2G)

De technologie waarbij een elektrische auto energie retourneert aan het elektriciteitsnet, ook wel ‘grid’ genoemd, noemen we Vehicle-to-Grid (V2G). Met die stroom kun je bijvoorbeeld een huishouden of een kantoor voorzien van stroom. Een van de weinige auto’s die zowel stroom kan ‘nemen’ als ‘geven’ (= bidirectioneel laden) is de IONIQ 5 van Hyundai.

V2G biedt veel voordelen voor het energienetwerk. En hoe meer energie wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, hoe meer de technologie kan helpen om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen. Door gebruik te maken van zonne- of windenergie zijn we minder afhankelijk van energiecentrales die voor vervuiling en hoge energieprijzen tijdens piekuren zorgen.

Hyundai werkt momenteel mee aan een V2G-pilot in Utrecht. 25 exemplaren van de IONIQ 5 – voorzien van V2G-technologie – doen dienst als bidirectionele productieauto. De auto’s maken deel uit van een samenwerkingsverband met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar dat als doel heeft van Utrecht de eerste regio ter wereld te maken met een bidirectioneel ecosysteem.

De IONIQ 5 kan ook stroom teruggeven, om televisie te kunnen kijken bijvoorbeeld.

Prominenten uit de wereld van Hyundai

Are We There Yet? wordt gehost door Suzi Perry. De Britse tv-presentatrice ontvangt voor haar tweewekelijkse podcastserie prominenten uit de wereld van Hyundai die zich bezighouden met de toekomst van mobiliteit in het algemeen en het merk in het bijzonder.

Are We There Yet? omvat een heel breed spectrum, van elektrische autosport en vliegende auto's tot Hyundai's bedrijfsstrategie en toekomstvisie. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen