iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Podcast: ‘Als je bang bent om iets nieuws te doen, moet je geen designer worden’

‘Ook voor mooie auto’s moet je nu in Korea zijn’, kopte de Volkskrant – ergens in 2020 – boven een artikel over de sexy concept car Prophecy. De geestelijk vader van dit gewaagde studiemodel is Simon Loasby, hoofd Styling bij Hyundai en ook degene die verantwoordelijk is voor de spraakmakende concept car SEVEN die onlangs werd onthuld in Los Angeles. Hoe krijgt ’ie dat toch voor elkaar, al die betoverende creaties? Je hoort het in een nieuwe aflevering van de podcastserie van Hyundai Are We There Yet?

Sensuele sportiviteit in IONIQ-modellen

In de podcast legt Simon Loasby uit wat zijn interesse in autodesign opwekte en waarom hij overstapte van een grote Europese autofabrikant naar Hyundai. Bij zijn huidige werkgever speelt Loasby een belangrijke rol bij het toevoegen van sensuele sportiviteit aan de modellen van IONIQ, het nieuwe line-up-merk van Hyundai dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling van elektrische auto’s zoals de populaire IONIQ 5.

Simon Loasby benadrukt dat werken als designer vooral het nemen van risico’s vereist. ‘Als je bang bent om iets nieuws te doen, moet je geen designer worden. Bij design gaat het erom dat je je geen zorgen hoeft te maken dat het fout gaat. Negenennegentig komma negen procent van wat een ontwerper doet, verdwijnt in de prullenbak. Ik denk dat mijn opvoeding – onafhankelijk en vrij zijn – me hebben geholpen hier te komen.’

De concept car SEVEN komt voor een belangrijk deel van de hand van Simon Loasby, hoofd Styling bij Hyundai.

SEVEN is elektrisch en kan autonoom rijden

Over SEVEN vertelt Loasby dat deze SUEV (Sport Utility Electric Vehicle) is gebaseerd op drie pijlers: welzijn en hygiëne, SUV-design en autonoom rijden van niveau 4. De volledig elektrische Hyundai biedt functies die de gezondheid van de inzittenden ondersteunen en hij kan zelfstandig rijden zodat de passagiers hun tijd flexibeler kunnen doorbrengen in het lounge-achtige interieur.

‘Autonoom rijden van niveau 4 geeft ons de mogelijkheid om met de ruimte te spelen. Je hebt niet meer een vast stuur en pedalen nodig’, zegt Simon Loasby. ‘Draai de bestuurdersstoel om en voer een gesprek met degene achter je. Of duik lekker weg in de L-vormige bank achterin, terwijl de kinderen op de grond spelen. Dat was onze gedachte toen we interieurdesign en meubeldesign met elkaar combineerden.’

‘In SEVEN heb je geen vast stuur en pedalen meer nodig’, zegt Simon Loasby, hoofd Styling bij Hyundai.

Prominenten uit de wereld van Hyundai

Are We There Yet? wordt gehost door Suzi Perry. De Britse tv-presentatrice ontvangt voor haar tweewekelijkse podcastserie prominenten uit de wereld van Hyundai die zich bezighouden met de toekomst van mobiliteit in het algemeen en het merk in het bijzonder.

Are We There Yet? omvat een heel breed spectrum, van elektrische autosport en vliegende auto's tot Hyundai's bedrijfsstrategie en toekomstvisie. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen