iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Podcast: dit is hoe de IONIQ 5 een nieuw tijdperk voor Hyundai markeert

Met zijn geëlektrificeerde features, duurzame materiaalgebruik en futuristische ontwerp markeert de IONIQ 5 een nieuw tijdperk voor Hyundai. Het nieuwste elektrische model van Hyundai is dan ook het onderwerp van aflevering 11 van de tweewekelijkse podcast Are We There Yet?, die deze keer werd opgenomen tijdens de IONIQ 5 Driving Experience.

Dat evenement vond begin juli plaats in het Spaanse Valencia, en omvatte een persconferentie, een productworkshop, een workshop over duurzaamheid én uiteraard testritten met de IONIQ 5. In de podcast praat presentator en motorsport- en technologiepresentator Suzi Perry met Raf Van Nuffel, Product & Pricing Director bij Hyundai Motor Europe, met Yasin Savci, Senior Designer bij Hyundai Motor Europe, en met Thomas Bürkle, Chief Designer bij Hyundai Motor Europe. Zo vertelt Van Nuffel over de unieke voordelen van de IONIQ 5, die grotendeels voortkomen uit het exclusieve Electric-Global Modular Platform. Dit platform maakt een indrukwekkend bereik van 481 kilometer, een toonaangevende 800V-batterijtechnologie voor ultrasnel opladen en de innovatieve Vehicle-to-Load-technologie mogelijk.

Bijzonder ontwerpperspectief

Om de 2VL-technologie te demonstreren, werd tijdens de uitzending een sapautomaat aangesloten op een IONIQ 5, om er vervolgens vers sap van Valenciaanse sinaasappelen uit te persen. Ook werd het duurzame materiaalgebruik besproken: zo zijn de vloermatten van ECONYL®, een zeer robuust materiaal dat volledig gemaakt is van afval, zoals nylon van visnetten. Bijzonder, net als het ontwerpperspectief. Een puur en strak ontwerp, dat een heel nieuw verhaal vertelt. Thomas Bürkle, Chief Designer bij Hyundai Motor Europe: ‘We dachten: wat is de charme van elektrisch rijden? Het is de stilte van de auto. Je zou dus bijna kunnen zeggen dat het een huiskamersfeer is. Wij noemen het: Smart Living Space. En dit gevoel van welzijn – in een comfortzone – alsof je in een lounge zit – dat is allemaal te danken aan het E-GMP-platform.’

Benieuwd naar de hele podcast? Beluister 'm hieronder!

Suzi Perry presenteert podcast

De podcastserie Are We There Yet? wordt gehost door de Britse tv-presentatrice Suzi Perry, bekend van haar commentaar voor de BBC tijdens MotoGP-races. Ook versloeg ze de Olympische Spelen en Wimbledon. In 2013 werd zij de allereerste vrouwelijke presentator van de Formule 1.

Suzi Perry ontvangt voor haar tweewekelijkse podcastserie prominenten uit de wereld van Hyundai, zoals ontwerpers en ingenieurs. Kortom, mensen voor en achter de schermen die zich bezighouden zijn met de toekomst van mobiliteit in het algemeen en het merk in het bijzonder.

De tweewekelijkse podcastserie Are We There Yet is te beluisteren via:

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen