iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Opnieuw eervolle onderscheiding voor Euisun Chung

Euisun Chung is opnieuw onderscheiden voor zijn verdiensten in de automobielindustrie. De Executive Chair van Hyundai Motor Group werd tijdens de uitreiking van de 2023 Automotive News All-Stars Awards uitgeroepen tot Industry Leader. De 53-jarige Koreaan schaart zich daarmee in een illuster rijtje namen die hem voorgingen, zoals topman bij Ford Motors Bill Ford in 2020, voorzitter en CEO van General Motors Mary Barra in 2018 en CEO van Fiat Chrysler Automobiles Segio Marchionne in 2014.

Euisun Chung grossiert in onderscheidingen. Zo werd hij onlangs benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk en ontving hij in 2021 de prestigieuze Issigonis Trophy, een van de hoogste onderscheidingen in de automotive-sector. In 2022 werd Euisun Chung tijdens de uitreiking van de World’s Greatest Auto Disruptors Awards 2022 benoemd tot Visionair van het Jaar en riep MotorTrend hem uit tot Person of the Year.

Visionairs

Al 40 jaar eert Automotive News visionairs in de mobiliteitsindustrie die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de vooruitgang en het vormgeven van veranderingen. Volgens het gezaghebbende medium mag Euisun Chung niet in het rijtje winnaars ontbreken: ‘Dankzij Euisun Chung loopt Hyundai Motor Group voorop met technologische innovaties en onderscheidt het zich nadrukkelijk op het gebied van geëlektrificeerde voertuigen, waterstof-aandrijving en Purpose Built Vehicles (PBV’s).

Onder leiding van Euisun Chung is Hyundai Motor Group uitgegroeid tot een van de toonaangevendste ondernemingen ter wereld en de komende jaren wil de Groep verder transformeren van autofabrikant naar mobiliteitsaanbieder van de toekomst door oplossingen aan te bieden die passen bij de manier van leven van zijn klanten. Tegelijk wil de Group zijn marktleiderschap versterken op diverse gebieden, zoals autonoom rijden, elektrificatie, brandstofcellen, robotica en Urban Air Mobility (UAM).

Een recente mijlpaal van de Hyundai Motor Group is onder meer de introductie van de IONIQ 5 en IONIQ 6, respectievelijk 2022 World Car of the Year en 2023 World Car of the Year. Deze volledig elektrische auto’s maken gebruik van het speciale EV-platform van de Groep, het Electric-Global Modular Platform (E-GMP), dat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. Daarnaast moet een gloednieuwe EV-fabriek in Ulsan (Zuid-Korea) – kosten: 1,53 miljard dollar – de transitie naar elektrische mobiliteit verder versnellen.

Euisun Chung

2020 Executive Chair van Hyundai Motor Group
2018 Executive Vice Chairman van Hyundai Motor Group
2009 Vice Chairman, Hyundai Motor Company
2005 President, Kia Motors Corporation
2003 Head of Business Strategy Planning, Kia Motors Corporation
Executive Vice President, Business Planning Division at Hyundai Motor Company
2002 Senior Vice President, Domestic Sales Division, Hyundai Motor Company
1999 Director, Procurement/Sales Support Division, Hyundai Motor Company

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen en altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen