iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai heeft als doel om innovatie in toekomstige mobiliteit te realiseren, zoals autonoom rijden en vervoer door de lucht. Hyundai richt zich daarom nadrukkelijk op nieuwe concepten voor mobiliteitsdiensten en om te zien hoe het daarmee staat, bracht Euisun Chung onlangs een bezoek aan de Verenigde Staten. Daar bezocht de Chairman van de Hyundai Motor Group onder meer de ondernemingen Motional en Boston Dynamics.

Motional is een joint venture tussen techbedrijf Aptiv en Hyundai dat tot doel heeft zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Tijdens zijn bezoek aan Motional in Boston, Massachusetts, sprak Euisun Chung met leidinggevenden en medewerkers van het bedrijf over de ontwikkeling van autonome auto’s. Motional test momenteel zelfrijdende batterij-elektrische BEV op wegen in de Verenigde Staten en Hyundai’s nieuwe IONIQ 5 maakt deel uit van dit project.

Ook kreeg Euisun Chung een kijkje in de keuken bij Boston Dynamics. Hyundai wil zich in de toekomst nog nadrukkelijker richten op robotdynamica en nam daarom onlangs een meerderheidsbelang in de Amerikaanse robotbouwer. Hyundai is voor 80 procent eigenaar van Boston Dynamics.

Wereldleider in geavanceerde robotdynamica

Boston Dynamics is wereldleider in geavanceerde robotdynamica. Het bedrijf kreeg onder andere bekendheid met zijn humanoïde robot Atlas, maar oogst vooral bewondering met zijn robothond Spot die met zijn mechanische poten over moeilijk begaanbaar terrein loopt en achterwaartse salto’s doet. Hyundai wil roboticatechnologieën gaan inzetten voor nieuwe mobiliteitsoplossingen zoals autonoom rijden en Urban Air Mobility. Ook zijn er plannen om humanoïde robots te ontwikkelen voor onder meer zorgverlening.

Het bezoek van Euisun Chung aan beide bedrijven bevestigt opnieuw het doel van Hyundai Motor Group om zich nadrukkelijk te focussen op toekomstige mobiliteitsactiviteiten, zoals hij eerder dit jaar in zijn nieuwjaarsboodschap benadrukte. Hyundai transformeert steeds meer in een aanbieder van innovatieve mobiliteitstechnologieën, zoals autonoom rijden en robotica.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen