iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Euisun Chung is MotorTrend Person of the Year

Euisun Chung is uitgeroepen tot MotorTrend Person of the Year. De Executive Chair van Hyundai Motor Group (de Groep) dankt die onderscheiding aan zijn grote invloed op de auto-industrie. Onder leiding van Euisun Chung is Hyundai Motor Group uitgegroeid tot een van de toonaangevendste ondernemingen ter wereld.

Elk jaar rangschikt MotorTrend de vijftig invloedrijkste mensen in de auto-industrie. In de afgelopen vijf jaar maakte Euisun Chung een enorme opmars op de Power List van het gezaghebbende automagazine. De Executive Chair van de Hyundai Motor Group ‘debuteerde’ in 2018 met een twaalfde plaats op de prestigieuze ranglijst van MotorTrend en bereikte via een vijfde plaats vorig jaar de nummer 1-positie in 2023.

Naar een nieuwe tijdperk

MotorTrend riep Euisun Chung uit tot Person of the Year omdat hij de Groep naar een nieuw tijdperk heeft geleid. De jury van het automagazine benadrukte ook het uitzonderlijke kaliber van de modellen die onder Chungs toezicht zijn ontwikkeld: ‘De producten van Hyundai Motor Group vallen op door hun opvallende design, kwaliteit, slimme features en de goede prijs-kwaliteitverhouding en blijken steeds moeilijker te verslaan.’

Een van de modellen waar MotorTrend op doelt is de IONIQ 5. Het automagazine riep deze volledig elektrische Hyundai onlangs uit tot SUV van het Jaar 2023. De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig focust op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.

Euisun Chung, Executive Chair van Hyundai Motor Group, is uitgeroepen tot MotorTrend Person of the Year.

Visie op de toekomst

Naast de inspanningen die Euisun Chung leverde om van Hyundai Motor Group mondiaal een succesvolle onderneming te maken, prees MotorTrend hem ook om zijn visie op de toekomst. ‘Als Executive Chair drukt Euisun Chung nadrukkelijk zijn stempel op de toekomst van het bedrijf. Zijn begrip van waar de wereld en de industrie naartoe gaan, gecombineerd met de wens om van onze planeet een betere plek te maken, toont een brede missie om voorop te lopen op het gebied van elektrische auto’s en geavanceerde mobiliteit’, aldus MotorTrend. ‘Vanwege zijn visie en leiderschap is Euisun Chung dan ook onze MotorTrend Person of the Year 2023.’

Op de Power List 2023 van MotorTrend staan behalve Euisun Chung ook President en Chief Creative Officer van Hyundai Motor Group Luc Donckerwolke (3), President en Global Chief Operating Officer van Hyundai Motor Company Jose Muñoz (10), Executive Vice President en hoofd van het Hyundai Global Design Center SangYup Lee (28) en Executive Vice President en hoofd van Kia Global Design Center Karim Habib (44).

Volg het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen