iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai scoort opnieuw zeer hoog in kwaliteitsonderzoek J.D. Power

Hyundai’s behoren tot de allerbeste auto’s ter wereld. En het verschil met andere – vooral Europese – autofabrikanten wordt steeds groter. Dat concludeert het gerenommeerde onderzoeksbureau J.D. Power. Een individuele topnotering was weggelegd voor de Hyundai Santa Fe. In de categorie midsize SUV’s eindigt de terreinwagen als eerste.

Ontdek de Hyundai Santa Fe

De Hyundai Santa Fe eindigt als eerste in het betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power.

Initial Quality Study

J.D. Power maakt elk jaar een rangschikking op basis van het aantal gebreken per 100 auto’s binnen 90 dagen na aflevering. In die Initial Quality Study scoort Hyundai zeer goed met een score van 71 op 100 en dat is ruim onder het gemiddelde van 93. Kia, concerngenoot van Hyundai Motor Company, eindigde met een score van 70 uit 100 eveneens in de top-3.

Genesis is allerbeste automerk

Het allerbeste (premium) automerk ter wereld is Genesis. Het luxemerk van Hyundai noteert een indrukwekkende score van slechts 63 probleemmeldingen op 100. Vorig jaar rolde Genesis ook al als winnaar uit de bus. In totaal 76.256 particulieren werd gevraagd naar eventuele problemen met hun auto in de eerste 90 dagen na aanschaf. De volledige ranking ziet er als volgt uit:

Ranking J.D. Power 2019

Van grote invloed op Europese markt

Het onderzoek van J.D. Power is toonaangevend in de wereld en van grote invloed op de Europese markt. Net als vorig jaar bestaat de volledige top-3 van het kwaliteitsonderzoek van J.D. Power uit Koreaanse automerken. Achter Hyundai eindigt Ford met een score van 83/100 als vierde. De laatste plaats gaat naar Jaguar met 130 problemen.

Aandacht voor kwaliteit

De hoge notering van Hyundai in het kwaliteitsonderzoek van J.D. Power bewijst dat onze aanhoudende aandacht topkwaliteit loont. Elke Hyundai bouwen wij volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Mocht er toch nog iets misgaan, dan bieden wij 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking:

  • 5 jaar garantie op product- en fabricagefouten, zonder kilometerbeperking
  • Gratis hulp bij pech onderweg, in binnen en buitenland
  • Kosteloze inspectie van de auto in het voor- en najaar

Onze unieke 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking dekt alle defecten die het gevolg zijn van een product- of fabricagefout. Hiervoor kun je terecht bij elke Hyundai Erkend Reparateur in Europa. Meer weten?


Ontdek onze unieke garantie

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen