iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nieuwe fabriek in USA moet elektrificatie versnellen

Om elektrisch te kunnen rijden zijn batterijen nodig. De fabricage daarvan is een veelomvattende klus en daarom bouwt Hyundai Motor Group (HMG) speciaal hiervoor een gloednieuwe fabriek in de Verenigde Staten: de Hyundai Motor Group Metaplant America, kortweg HMGMA.

Het gaat om een nieuwe batterijfabriek en faciliteiten voor de productie van diverse innovatieve elektrische modellen (EV’s) van Hyundai Motor Group waartoe behalve Hyundai ook Genesis en Kia behoren. Met de bouw van HMGMA in Bryan County (Georgia) is een investering gemoeid van 5,54 miljard dollar.

De ceremonie voorafgaand aan het slaan van de eerste paal van de nieuwe fabriek van Hyundai in Georgia, met op de voorgrond de IONIQ 6 (links) en de IONIQ 5.

Ruim 8.100 nieuwe arbeidsplaatsen

De nieuwe fabriek van Hyundai Motor Group moet zorgen voor een stabiele productie en levering van batterijen en andere EV-componenten voor de Amerikaanse markt. HMGMA start naar verwachting in de eerste helft van 2025 met de productie en is de komende jaren goed voor meer dan 8.100 nieuwe arbeidsplaatsen.

De fabriek in de USA moet een toonaangevende rol spelen in de transitie naar elektrische mobiliteit. Hyundai Motor Group wil rond 2030 wereldwijd jaarlijks 3,23 miljoen volledig elektrische auto’s verkopen. Om dat te realiseren is HMG van plan wereldwijd een enorm productienetwerk voor EV’s op te bouwen.

SEVEN, het studiemodel waarop de IONIQ 7 van Hyundai zal worden gebaseerd, tijdens de ceremonie voorafgaand aan het slaan van de eerste paal van de nieuwe fabriek van Hyundai in Georgia.

Hernieuwbare energiebronnen

HMGMA gaat slim produceren. Dat betekent dat alle productieprocessen worden geoptimaliseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en data. Dankzij dit innovatieve productiesysteem is het ook mogelijk een mensgerichte werkomgeving te creëren, waarin robots de werknemers assisteren en ondersteunen.

Om emissievrij te kunnen produceren maakt HMGMA gebruik van hoofdzakelijk hernieuwbare energiebronnen. Daarnaast wordt technologie toegepast om emissies te beperken en te voldoen aan de eisen van RE100, een wereldwijd initiatief dat invloedrijke bedrijven verenigt die zich inzetten voor 100% hernieuwbare elektriciteit.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.
Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen