iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Retro-looks van de N Vision 74 beloond met Red Dot Design Award

Sommigen betitelen hem als een van de indrukwekkendste sportauto’s ooit. Met zijn met heerlijke retro-looks is het ook inderdaad een bolide om van te watertanden. Niet verwonderlijk dat deze concept car is onderscheiden met een Red Dot Design Award. We hebben het natuurlijk over de N Vision 74, een elektrische coupé met een iconisch jaren zeventiger-design, een stevig accupakket en een brandstofcel.

Voor een autofabrikant is een Red Dot Award zo ongeveer de hoogste designonderscheiding die je kunt krijgen, te vergelijken met de Oscars in de filmindustrie. Sinds 1955 worden de Red Dot Design Awards uitgereikt door het Duitse instituut Design Zentrum Nordrhein Westfalen uit Essen aan producten met een uniek design. Onder andere de Hyundai KONA en de waterstofauto NEXO werden al eens bekroond met een Red Dot Award en nu is het de beurt aan de N Vision 74.

De N Vision 74 van Hyundai is onderscheiden met Red Dot Design Award.

Eerbetoon aan de Pony Coupé Concept

Hyundai presenteerde de N Vision 74 in 2022. Het studiemodel is ’s werelds eerste waterstof-hybride sportauto waarvan het design een eerbetoon is aan de Pony Coupé Concept. Doet de sportauto je een beetje denken aan de Delorean DMC-12 uit de beroemde Back to the Future-films? Dat kan kloppen, want het was de Pony Coupé Concept die als inspiratie diende voor het design van de auto waarmee Marty McFly en uitvinder dr. Emmett L. Brown (Doc) door de tijd reisden.

Eigenlijk is de N Vision 74 veel meer dan zomaar een studiemodel. Het is een rijdend laboratorium waarmee Hyundai N, de sportieve divisie van Hyundai, nieuwe en geavanceerde technologieën test en ontwikkelt. De N Vision 74 combineert EV-technologie met geavanceerde brandstofceltechnologie met als doel om een riante actieradius en snel opladen te kunnen bieden op het circuit. Een innovatief besturingssysteem zorgt ervoor dat de twee verschillende krachtbronnen optimaal samenwerken.

Hyundai ontving een Red Dot Design Award voor zijn Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Connected Car Navigation Cockpit

Bij de uitreiking van de Red Dot Design Awards werd Hyundai ook onderscheiden voor zijn Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). De nieuwe Hyundai KONA is de eerste Hyundai met dit moderne infotainmentsysteem dat opvalt door zijn geavanceerde graphics en een perfect ‘samenspel’ biedt tussen de displays. Waardering was er vooral voor de perfecte weergave van de schermen en de logische positionering van knoppen en functies voor een optimale gebruikerservaring. Op de hoogte blijven van al het nieuws rond Hyundai? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.


Inschrijven nieuwsbrief

 

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen