iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

SANTA FE bevestigt reputatie met Red Dot Design Award

Het is allang geen uitzondering meer dat Hyundai bij designwedstrijden in de prijzen valt; het bewijs dat het met het ontwerp en de styling van onze modellen wel goed zit. Maar om bij de uitreiking van de prestigieuze Red Dot Design Awards in aanmerking te komen voor een onderscheiding, moet je wel van héél goede huize komen. En dus zijn we ongelooflijk trots dat onze nieuwe SANTA FE is beloond met deze award.

Voor een autofabrikant is een Red Dot Award zo’n beetje de hoogste designprijs die je kunt krijgen. Vergelijk het maar met de Oscars in de filmwereld. Sinds 1955 worden de Red Dot Design Awards uitgereikt door het Duitse instituut Design Zentrum Nordrhein Westfalen uit Essen aan producten met een uniek design. De 2024-editie telde duizenden inzendingen.

De Hyundai SANTA FE is onderscheiden met een Red Dot Design Award 2024.

Vlaggenschip van Hyundai

Van al die inzendingen maakte de SANTA FE enorm veel indruk. Met zijn enorme postuur is het dan ook een van de indrukwekkendste Hyundai’s die er zijn. Niet voor niets wordt deze kolossale SUV ook wel het vlaggenschip van Hyundai genoemd. 23 jaar geleden maakte de SANTA FE zijn debuut en sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de bestverkochte SUV’s ter wereld. Inmiddels is de SANTA FE alweer toe aan de vijfde generatie.

De nieuwe SANTA FE kreeg zijn Red Dot Design Award in de categorie Product Design Cars & Motorcycles. Vergeleken met zijn voorganger is deze nieuwkomer radicaal anders vormgegeven. De ronde vormen hebben plaatsgemaakt voor rechte lijnen, wat de robuust vormgegeven familie-SUV een zeer krachtige uitstraling geeft. Opvallend zijn de koplampen en de achterlichtunits waarin de letter H is verwerkt, een subtiele verwijzing naar de naam Hyundai.

De Hyundai SANTA FE is onderscheiden met een Red Dot Design Award 2024.

Groter dan vorige generatie

De nieuwe SANTA FE is ook een flinke slag groter dan de vorige generatie. De wielbasis groeide met 5 cm naar ruim 2,81 m en de totale lengte nam met 4,5 cm toe tot 4,83 m. Binnenin biedt de nieuwe SANTA FE ruimte aan 725 liter bagage, 91 liter meer dan in zijn voorganger. De beenruimte op de tweede zitrij groeide met 2 cm en op de derde zitrij met 3 cm. Voor nog meer comfort zijn de rugleuningen op de derde zitrij kantelbaar over 10 graden.

De nieuwe SANTA FE biedt plaats aan maximaal zeven personen. Voorin genieten de bestuurder en de bijrijder van volledig verstelbare relaxstoelen. In de versie met zes zitplaatsen bieden de elektrisch verstelbare, onafhankelijke stoelen met armleuningen op de tweede zitrij veel comfort voor de achterpassagiers. Het interieur is strak en opgeruimd, met achter het stuur een 12,3-inch instrumentarium dat naadloos overloopt in een even groot infotainmentscherm.

De Hyundai SANTA FE is onderscheiden met een Red Dot Design Award 2024.

Ontdek het Hyundai-design

Het moderne design van onze auto’s is voor veel klanten een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Hyundai. Nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Check dan eens onze website. Daarop vind je al onze modellen, van de compacte Hyundai i10 en de stoere SUV Hyundai TUCSON tot de volledig elektrische IONIQ 5 en IONIQ 6 en KONA Electric.Ontdek onze modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen