iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

‘Toen ik mijn Hyundai Pony voor het eerst zag, was ik meteen verkocht’

Micha Dijkhuizen is apetrots op zijn Hyundai Pony uit 1983, naar verluidt het enige nog rijdende exemplaar in Europa. De inwoner van de Bollenstreek kan er eindeloos aan sleutelen, maar nog liever trekt hij er met zijn Pony op uit. ‘Toen ik hem voor het eerst zag, was ik meteen verkocht.’ Ooit wil hij er een roadtrip mee maken door Europa. ‘Dat is mijn ultieme droom.’ Maar wat vindt Micha eigenlijk van de ultramoderne IONIQ 5, de elektrische Hyundai die veel overeenkomsten vertoont met de Pony? Je ziet het in onderstaande video.

‘Tentoonstelling ‘PONY, the timeless’

Bij Hyundai zijn wij trots op ons erfgoed. En er is één auto die symbool staat voor dat erfgoed: de Hyundai Pony. Veel, zo niet alles, heeft Hyundai te danken aan het succes van dit iconische model en daarom komt Hyundai met een tentoonstelling, genaamd ‘PONY, the timeless’, die helemaal in het teken staat van deze illustere auto.

De tentoonstelling over de Hyundai Pony is te zien in Hyundai Motorstudio Seoul en maakt deel uit van het onlangs gelanceerde Hyundai Heritage-project waarin het verleden en de toekomst van het merk wordt belicht. Het project vormt ook de aftrap van RETRACE, een gloednieuwe boeken- en tijdschriftenreeks over het erfgoed van Hyundai.

Rechts de gerestaureerde Hyundai Pony Coupe Concept van Giorgetto Giugiaro, links de sensationele N Vision 74 concept.

‘Gekeken naar onze roots’

‘In een tijd waarin kunstmatige intelligentie en robotica een enorme invloed hebben op de manier waarop we leven en werken, hebben wij juist nagedacht over de kernwaarden van ons bedrijf en de richting van onze toekomst. Daarbij hebben we gekeken naar onze roots en wat ons heeft gemaakt tot het bedrijf dat we nu zijn’, aldus Euisun Chung, Executive Chair van Hyundai Motor Group. ‘We realiseerden ons dat Hyundai is gevormd door de ervaring en mentaliteit die we hadden opgedaan tijdens de ontwikkeling van de Pony, Korea’s eerste onafhankelijk ontwikkelde massaproductieauto.

De tentoonstelling volgt op de recente onthulling van de Pony Coupé Concept, een remake van de concept car die bijna vijftig jaar geleden werd gebouwd maar na zijn optreden op de Autosalon van Turijn van 1974 is zoekgeraakt en nooit meer teruggevonden. Samen met de oorspronkelijke ontwerper van de auto, de 84-jarige Giorgetto Giugiaro, bouwde Hyundai een spiksplinternieuw exemplaar.

De tentoonstelling ‘PONY, the timeless’ in Hyundai Motorstudio Seoul geeft de reis weer die de Pony de afgelopen vijftig jaar heeft afgelegd.

Een reis van vijftig jaar

‘PONY, the timeless’ benadrukt Hyundai's filosofie waarin de mens centraal staat. Deze filosofie werd opgesteld door de oprichter en voorzitter van het bedrijf, Ju-yung Chung. De tentoonstelling geeft inzicht in hoe Hyundai is ontstaan en gelijke tred heeft gehouden met de enorme ontwikkeling van Zuid-Korea. In Hyundai Motorstudio Seoul volgen we de reis die de Pony de afgelopen vijftig jaar heeft afgelegd.

Die reis begint op de vijfde verdieping van Hyundai Motorstudio Seoul en dompelt de bezoekers met video’s, muziek en afbeeldingen uit de jaren zeventig en tachtig helemaal onder in het ponytijdperk. De vierde verdieping toont bijzonder archiefmateriaal van de Pony en op de derde verdieping is de gerestaureerde Pony Coupe Concept van Giorgetto Giugiaro te zien. Hier bevindt zich ook de sensationele N Vision 74 concept, een retro-futuristische sportauto waarvan het design een eerbetoon is aan de Pony Coupé Concept. De tentoonstelling wordt afgesloten met een fotogalerij waarin Pony-rijders met persoonlijke kiekjes herinneringen ophalen aan deze iconische auto.

De tentoonstelling ‘PONY, the timeless’ is tot 6 augustus open voor publiek. Mocht je in de buurt zijn en langs willen gaan in Hyundai Motorstudio Seoul, je kunt hier je tickets reserveren.Historie van Hyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen