iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Back to the future met super-coole Hyundai Pony EV Heritage

Dat de gloednieuwe elektrische IONIQ 5 iets weg heeft van de oude Hyundai Pony zie je in een oogopslag. Maar kun je je nog voor de geest halen hoe dit icoon er in het echt uitzag? Nou, zo ongeveer als de Pony op deze foto's, maar dan zonder de vrolijke pixelverlichting. Dit is namelijk de Pony EV Heritage. Inderdaad, een elektrische retro-versie van de Pony die – helaas – niet in productie zal gaan.

De Pony EV Heritage is een elektrische retro-versie van de originele Hyundai Pony Concept uit 1974.

Tentoonstelling ‘Design to Live by’

De Pony EV Heritage is gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Design to Live by’ in de Hyundai Motorstudio in de Koreaanse plaats Busan. Hij is gebaseerd op de Hyundai Pony uit de jaren zeventig. Met deze auto betrad Hyundai voor het eerst de automarkt. Een iconisch model dus waarvan meerdere varianten – een hatchback, een sedan, een stationwagon en zelfs een pickup – zijn gemaakt.

Het interieur van de Hyundai Pony EV Heritage oogt sciencefictionachtig met een klassieke touch.

Hommage aan de Pony Concept uit 1974

Net als de nieuwe Hyundai IONIQ 5 is de Pony EV Heritage een hommage aan de originele Hyundai Pony Concept uit 1974. Anders dan de onderscheidende IONIQ 5 is de Pony EV Heritage bijna een kopie van de Pony. Wel is de retro-Pony hier en daar stevig bijgepunt. Zo heeft hij een iets moderner design met grote wielen en in de carrosseriekleur meegespoten bumpers, een elektrische aandrijflijn en overal led-verlichting.

Het instrumentarium in de Hyundai Pony EV Heritage is vervangen door warm oplichtende gloeilampen met daarin grote cijfers.

Sciencefictionachtig instrumentarium

Binnenin is het eveneens genieten geblazen. Het interieur oogt sciencefictionachtig met een klassieke touch. Waar zich normaal de toerenteller en de snelheidsmeter bevinden, zien we warm oplichtende gloeilampen met daarin grote cijfers. Tussen de stoelen bevindt zich een flinke console met daarin een grote bekerhouder, op het dashboard kun je je smartphone kwijt in een daarvoor bestemde moderne houder en het stuurwiel is voorzien van spraakbesturing.


Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen