iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Grandeur terug als retro-futuristische EV

De Grandeur viert zijn 35ste verjaardag en Hyundai viert dat op een heel bijzondere manier, namelijk met een briljante ‘remake’ van zijn luxe limousine: de Grandeur Heritage Series EV Concept. Inderdaad, het is een concept en daar zal het ook wel bij blijven; op de weg gaan we hem dus helaas nooit tegenkomen. Maar even wegdromen bij al dat fraais is ook niet verkeerd.

Pony EV Heritage

Geef de designafdeling van Hyundai de vrije hand en ze komen met iets verrassends. Zo presenteerden ze eerder dit jaar een elektrische retro-versie van de Pony, de Pony EV Heritage. Net als deze ‘remake’ is de Grandeur EV Heritage een restomod, een samenvoeging van de woorden ‘restaureren’ en ‘modificeren’, oftewel een ‘klassieker’ met de techniek van nu.

Elektrische aandrijflijn

De Grandeur EV Heritage heeft dan ook geen dikke V6 onder de motorkap, maar een elektrische aandrijflijn. En net als de IONIQ 5 kreeg de opgefriste, retro-futuristische limousine moderne pixelverlichting. Binnenin gingen de designers nog een stapje verder. Om de zintuigen optimaal te prikkelen pasten de ontwerpers een ‘Newtro (newness + retro)’ conceptthema toe.

Digitale displays

In het dit geval van de Grandeur EV Heritage betekent dat: opvallende digitale displays en enorme schermen voor het instrumentarium en infotainmentsysteem met bronskleurige verlichting die doet denken aan historische audioapparatuur. De voorstoelen zijn voorzien van bordeauxrood fluweel, geïnspireerd op de originele Grandeur.

Superieure geluidssensatie

De armsteun in de middenconsole bevat een verborgen, uitklapbaar compartiment voor het opbergen van waardevolle spullen zoals horloges. Voor een superieure geluidssensatie zorgt een premium-audiosysteem met maar liefst 18 speakers. Een enkelspaaks stuur en een versnellingshendel in vliegtuigstijl zorgen ervoor dat de sfeer van de jaren 80 weer helemaal tot leven komt.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen