iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo veilig zijn de NEXO en IONIQ

Zoek je een (heel) veilige auto? Dan ben je bij Hyundai aan het juiste adres. Werkelijk aan alles wordt gedacht om de inzittenden optimale bescherming te bieden. Zoals verwacht behaalden twee van onze nieuwste modellen, de IONIQ en de NEXO, dan ook de maximale veiligheidsscore bij Europese en Amerikaanse botsproeven.

Als het op veiligheid aankomt laten we bij Hyundai niets aan het toeval over. Neem de NEXO, de eerste in serie geproduceerde waterstofauto ter wereld. In Amerika zijn ze hartstikke onder de indruk van het veiligheidsniveau van deze SUV. Daar ontving de NEXO een zogeheten TOP SAFETY PICK+ award. Het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) kent deze onderscheiding alleen toe als een auto superveilig is. Bekijk de video.


Ontdek de NEXO

De Hyundai NEXO ontving een TOP SAFETY PICK+ award van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Bestand tegen de zwaarste crashes

Hyundai besteedde veel aandacht aan de veiligheid van de waterstoftanks van de NEXO. Die zijn bestand tegen de zwaarste crashes. En in het geval van een lekkage is de kans op brand of een explosie net zo gering als bij een tank met fossiele brandstof. Op dit gebied is de NEXO net zo veilig als een auto met een conventionele aandrijflijn.

5 sterren Euro NCAP voor de IONIQ

Ook de IONIQ werd rijkelijk beloond voor zijn veiligheid. Bij zijn debuut in 2016 kreeg hij van de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP al vijf sterren. Ook de vernieuwde IONIQ die nu in de showroom staat (de IONIQ Electric vanaf september 2019) ontving de maximale score. Volgens Euro NCAP is het veiligheidsniveau van de IONIQ zelfs vergelijkbaar met dat van duurdere modellen uit hogere segmenten.


Ontdek de IONIQ

De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP beloonde de Hyundai IONIQ met de maximale score van 5 sterren.

Hyundai Smart Sense

Net als alle andere nieuwe Hyundai-modellen zijn de IONIQ en de NEXO uitgerust met de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen van Hyundai Smart Sense. Dit veiligheidspakket bestaat uit een reeks actieve rijhulpsystemen, waaronder:

  • Forward Collision-Avoidance Assist (FCA): herkent voertuigen, voetgangers en fietsers, waarschuwt als een aanrijding dreigt en automatisch remt om een aanrijding te (helpen) voorkomen
  • Lane Following Assist LFA): houdt de auto in het midden van de rijstrook bij snelheden tot 145 km/u, zowel op de snelweg als in de stad
  • Lane Keeping Assist (LKA): waarschuwt voor onveilige stuurmanoeuvres bij snelheden boven de 60 km/u en corrigeert indien nodig met een stuuringreep.
  • Driver Attention Warning (DAW), dat waarschuwt als de bestuurder tekenen van vermoeidheid vertoont.
  • Blind-spot Collision Warning (BCW), dat met een optisch signaal waarschuwt als een medeweggebruiker zich in de dode hoek bevindt.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen