iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De veiligste auto’s ter wereld: zit jouw favoriet ertussen?

Hyundai’s behoren tot de veiligste auto’s ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Niet minder dan vier recente Hyundai-modellen kregen in de crashtests van het Amerikaanse instituut de hoogste score.

Het IIHS is de Amerikaanse tegenhanger van de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP. Het instituut gebruikt de Top Safety Pick + Award om fabrikanten te belonen die alleen het allerhoogste veiligheidsniveau halen. Dat zijn voertuigen die hun inzittenden goed beschermen en zijn uitgerust met een systeem dat kop-staartbotsingen kan voorkomen.

Hoogste beloning voor Santa Fe en KONA

Het IIHS beloonde vier Hyundai’s – waaronder de Tucson en IONIQ Hybrid – met de Top Safety Pick Award. Zes Hyundai’s – waaronder de Santa Fe en KONA – kregen zelfs de Top Safety Pick+ Award, oftewel de hoogst haalbare beloning. Daarmee is Hyundai voor het tweede achtereenvolgende jaar het automerk met de meeste Top Safety Pick en Top Safety Pick+ Awards.

Hyundai investeert continu in de ontwikkeling van innovatieve veiligheidstechnologieën. In de botsproeven van het IIHS laten de tien Hyundai’s uitstekende resultaten zien. Geen enkele andere autofabrikant kan tippen aan dit hoge veiligheidsniveau.

Hyundai SmartSense

Hyundai rust zijn modellen uit met de nieuwste rijhulpsystemen – gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense – die de kans op een ongeval verminderen. Het gaat om geavanceerde actieve veiligheidstechnologieën als:

Lane Following Assist (LFA) Dit systeem houdt de auto in het midden van zijn rijstrook bij snelheden tot 145 km/uur, zowel op de snelweg als in de stad.

Blind-Spot View Monitor (BVM) Toont de bestuurder met behulp van camera’s aan de auto de situatie achter en naast de auto als hij van rijstrook wisselt – zowel naar links als naar rechts.

Lane Keeping Assist (LKA) Waarschuwt de bestuurder voor onveilige stuurmanoeuvres bij snelheden boven de 60 km/uur en corrigeert indien nodig met een stuuringreep.

Driver Attention Warning (DAW) Waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen.

Blind-spot Collision Warning (BCW) Waarschuwt de bestuurder met een optisch signaal als een medeweggebruiker zich in de dode hoek bevindt.

Ontdek onze veiligheidssystemen

Benieuwd naar alle veiligheidsfeatures in onze moderne Hyundai’s? Laat je er uitvoerig over informeren door onze specialisten. Er is altijd wel een Hyundai-dealer bij jou in de buurt!


Zoek Hyundai-dealer

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen