iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nieuwe airbag voor nog meer bescherming

Moderne auto’s hebben al gauw een half dozijn airbags, variërend van hoofdairbags en zijairbags tot gordijnairbags en knieairbags. Hyundai komt nu met een geheel nieuwe airbag die de veiligheid nog verder vergroot: de centrale zijairbag.

De nieuwe airbag is gemonteerd in de bestuurdersstoel en vult de ruimte tussen de stoel van de bestuurder en de passagier. Het beschermende kussen voorkomt dat de hoofden van bestuurder en passagier met elkaar botsen zodat (hoofd)letsel uitblijft. Ook beschermt de airbag de bestuurder tegen een aanrijding van opzij.

De nieuwe airbag van Hyundai moet hoofdletsel van de bestuurder en de bijrijder voorkomen. Ook beschermt de airbag de bestuurder tegen een aanrijding van opzij.

Vermindering aantal gevallen van hoofdletsel

Uit onderzoek blijkt dat het percentage indirect letsel veroorzaakt door dit soort botsingen of door het raken van interieurmaterialen ongeveer 45 procent bedraagt. Naar verwachting vermindert de door Hyundai ontwikkelde centrale zijairbag het aantal gevallen van hoofdletsel bij inzittenden die in de auto met elkaar botsen met 80 procent.

Centrale zijairbag is kleiner en lichter

Dankzij een nieuwe, gepatenteerde technologie is de zijairbag ongeveer 500 gram lichter dan vergelijkbare producten van andere merken. Het kleine formaat en het lage gewicht van de airbag bieden designers van Hyundai de gelegenheid nog flexibeler te zijn bij het ontwerpen van nieuwe stoelen voor toekomstige Hyundai-modellen.

De nieuwe airbag is gemonteerd in de bestuurdersstoel en ontvouwt zich in de ruimte tussen de stoel van de bestuurder en die van de bijrijder.

Maximale score van 5 sterren Euro NCAP

Ten aanzien van veiligheid laat Hyundai niets aan het toeval over. Jaarlijks investeren we vele miljoenen euro’s in de ontwikkeling van nieuwe systemen op het gebied van veiligheid. En dat loont, want alle Hyundai-modellen ontvingen van de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP de maximale score van 5 sterren.

Als eerste het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen