iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

PRIMEUR: de allereerste waterstofauto met 5 sterren Euro NCAP!

De Hyundai NEXO behoort tot de allerveiligste auto’s ter wereld. Dat wisten wij natuurlijk al, maar het is ook nog eens uitvoerig getest en onderzocht door Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde onze waterstofauto na intensieve botsproeven met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat Euro NCAP een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp.

Euro NCAP beoordeelt alle auto’s die nieuw op de markt komen op hun veiligheid bij botsingen. De mate van veiligheid wordt uitgedrukt in sterren. Hoe meer sterren een auto ontvangt, hoe veiliger hij is. Een score van 5 sterren betekent dat een auto zeer veilig is, zowel voor de verschillende inzittenden – volwassenen, kinderen – als voor voetgangers.

Maximumscore in alle categorieën

De Hyundai NEXO behaalde de maximumscore in alle vier categorieën:

 1. Bescherming van volwassen inzittenden
 2. Bescherming van kinderen in de auto
 3. Voetgangersbescherming
 4. Safety Assist

De Europese veiligheidsorganisatie beloonde de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 94 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de NEXO een score van 87 procent en voor de bescherming van voetgangers 67 procent. Voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de NEXO een score van 80 procent. Benieuwd naar de volledige uitslag? Bekijk de officiële resultaten van Euro NCAP.

SmartSense rijassistentiesystemen

De Hyundai NEXO is uitgerust met een indrukwekkend aantal rijhulpsystemen, gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense. Het gaat om geavanceerde actieve veiligheidstechnologieën die dienen ter bescherming van zowel de inzittenden van de auto als voetgangers in de directe omgeving. Een aantal voorbeelden:

 • Lane Following Assist (LFA)
  Dit systeem houdt de auto in het midden van zijn rijstrook bij snelheden tot 145 km/uur, zowel op de snelweg als in de stad.
 • Blind-Spot View Monitor (BVM)
  Toont de bestuurder met behulp van camera’s aan de auto de situatie achter en naast de auto als hij van rijstrook wisselt – zowel naar links als naar rechts.
 • Lane Keeping Assist (LKA)
  Waarschuwt de bestuurder voor onveilige stuurmanoeuvres bij snelheden boven de 60 km/uur en corrigeert indien nodig met een stuuringreep.
 • Driver Attention Warning (DAW)
  Waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen.
 • Blind-spot Collision Warning (BCW)
  Waarschuwt de bestuurder met een optisch signaal als een medeweggebruiker zich in de dode hoek bevindt.

Oersterke waterstoftanks

De waterstoftanks in de Hyundai NEXO zijn oersterk en bestand tegen de allerzwaarste crashes. Intensieve onderzoeken en tests tonen aan dat de NEXO minimaal net zo veilig is als een auto met een verbrandingsmotor. En zelfs als er om wat voor reden dan ook waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie net zo gering als bij fossiele brandstoffen.

Ontdek de NEXO

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen