iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo veilig als onze waterstofauto kom je ze maar zelden tegen

Wist je dat onze waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO tot de allerveiligste auto’s ter wereld behoort? Hij is daar door de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP zelfs voor beloond met de titel ‘Best in Class 2018’.

In de categorie Large Off-Road – de klasse van de SUV’s – scoort de Hyundai NEXO het best van alle in 2018 geteste auto’s. Onze waterstof-elektrisch aangedreven SUV dankt die onderscheiding voor een belangrijk deel aan zijn indrukwekkende arsenaal aan rijhulpsystemen, gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense. Het gaat om geavanceerde actieve veiligheidstechnologieën die dienen ter bescherming van zowel de inzittenden van de auto als voetgangers in de directe omgeving. Een aantal voorbeelden:

Lane Following Assist (LFA)
Dit systeem houdt de auto in het midden van zijn rijstrook bij snelheden tot 145 km/uur, zowel op de snelweg als in de stad.

Blind-Spot View Monitor (BVM)
Toont de bestuurder met behulp van camera’s aan de auto de situatie achter en naast de auto als hij van rijstrook wisselt – zowel naar links als naar rechts.

Lane Keeping Assist (LKA)
Waarschuwt de bestuurder voor onveilige stuurmanoeuvres bij snelheden boven de 60 km/uur en corrigeert indien nodig met een stuuringreep.

Driver Attention Warning (DAW)
Waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen.

Blind-spot Collision Warning (BCW)
Waarschuwt de bestuurder met een optisch signaal als een medeweggebruiker zich in de dode hoek bevindt.

Maximumscore in alle categorieën

Het predicaat ‘beste in zijn klasse’ wordt toegekend op basis van scores in vier categorieën. De Hyundai NEXO behaalde op alle punten een ruime voldoende. Euro NCAP beloonde de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 94 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de NEXO een score van 87 procent en voor de bescherming van voetgangers 67 procent. Voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de NEXO een score van 80 procent.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen