iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Plug & Charge maakt opladen nog makkelijker en veiliger

Niet kunnen opladen omdat je je laadpas bent vergeten? Dankzij Plug & Charge is die ergernis binnenkort verleden tijd. Voortaan sluit je je elektrische Hyundai gewoon aan op een laadpunt en gaat het laadproces dankzij automatiseerde authenticatie direct van start. De IONIQ 6 is de eerste EV van Hyundai waarbij dit kan. In een later stadium wordt Plug & Charge beschikbaar voor meerdere elektrische Hyundai’s, waaronder de IONIQ 5 N en de nieuwe KONA Electric.

Hyundai heeft een begin gemaakt met de uitrol van Plug & Charge. Hierdoor wordt openbaar opladen in combinatie met Hyundai's Europese openbare laadservice Charge myHyundai nog handiger en veiliger. De authenticatie die nodig is om de laadsessie te starten, vindt automatisch en rechtstreeks plaats tussen de auto en het laadpunt, zonder dat daarvoor een laadpas of een speciale app op de smartphone vereist is.

De IONIQ 6 is de eerste elektrische auto van Hyundai die geschikt is voor Plug & Charge.

Geen zorgen over compatibiliteit

ISO 15118 is de communicatiestandaard achter Plug & Charge, dat communicatie tussen een elektrische auto en de laadpaal mogelijk maakt. Hierdoor kunnen EV-rijders probleemloos hun elektrische auto’s opladen bij diverse laadstations, zonder zich zorgen te hoeven maken over compatibiliteit. Deze standaardisatie zorgt ook voor een betere samenwerking tussen autofabrikanten en laadstationaanbieders, wat de prestaties en functionaliteit van Plug & Charge verder verbetert.

Om ervoor te zorgen dat berijders van een elektrische auto ook in de toekomst gebruik kunnen maken van een betrouwbaar laadnetwerk, kiest Hyundai voor een proactieve aanpak. Daarom werkt Hyundai onder meer nauw samen met IONITY en Digital Charging Solutions, twee belangrijke spelers op het gebied van (digitale) laadoplossingen.

IONITY bouwt aan een uitgebreid, betrouwbaar en krachtig snellaadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa. Omdat de laadpunten van IONITY een toplaadvermogen van 350 kW hebben, ondersteunen die de 800V-batterijtechnologie van de IONIQ 5 N en IONIQ 6 van Hyundai. Digital Charging Solutions ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders en is daarmee een van ’s werelds belangrijkste aanjagers van de transitie naar elektromobiliteit. De diensten van Digital Charging Solutions maken opladen aan laadstations gemakkelijk, veilig en comfortabel.

Dankzij Plug & Charge sluit je je elektrische Hyundai IONIQ 6 gewoon aan op een laadpunt en gaat het laadproces direct start.

Opladen langs snelweg nog eenvoudiger

Met de groei van het aantal laadpunten wordt het opladen van een elektrische auto langs de Europese snelwegen nog eenvoudiger. Het netwerk maakt gebruik van 100 procent hernieuwbare energiebronnen, waardoor bestuurders van een elektrische auto niet alleen volledig emissievrij maar ook CO2-neutraal kunnen reizen.

Charge myHyundai, de oplaadservice speciaal voor berijders van een elektrische Hyundai, biedt meer dan 500.000 laadpunten in 30 Europese landen. Met de Charge myHyundai-app kan de berijder van een elektrische Hyundai zoeken naar oplaadpunten, diverse filteropties toepassen (zoals type stekker, laadsnelheid, toegangstype) en in real-time updates ontvangen over laadtarieven en de beschikbaarheid van laadpunten.


Meer over Charge myHyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen