iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5 op koers voor titel German Car of the Year 2022

Om uitgeroepen te kunnen worden tot allerbeste auto ter wereld moet je allereerst heel veel indruk maken. Dat gaat de IONIQ 5 vooralsnog vrij goed af. In het autogekke Duitsland bijvoorbeeld raken ze maar niet uitgepraat over Hyundai’s nieuwste elektrische auto. De IONIQ 5 baart er zelfs opzien door bij de uitreiking van de prestigieuze German Car of the Year awards 2022 (GCOTY) de hoogste onderscheiding in de wacht te slepen in de categorie New Energy, nog vóór zijn concurrenten BMW iX en Mercedes-Benz EQS.

De IONIQ 5 krijgt bij verkiezing German Car of the Year awards 2022 onderscheiding in de categorie New Energy.

IONIQ 5 in grote finale van GCOTY 2022

En dit is nog maar het begin, want met zijn award verzekerde de IONIQ 5 zich ook nog eens van een plaats in de grote finale van de GCOTY 2022. Als winnaar in de categorie New Energy neemt de IONIQ 5 het in de eindstrijd op 25 november op tegen de winnaars van de andere categorieën – Compact, Premium, Luxury en Performance – van de German Car of the Year awards 2022.

De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling en bouw van volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat door Hyundai speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen en onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.

Het groene karakter van de IONIQ 5 vind je ook terug in het interieur. Hier zijn volop ecologische en recyclebare materialen toegepast. Zo zijn de stoelen bekleed met speciaal leder dat is geverfd en behandeld met extracties van plantaardige olie uit lijnzaad. De portieren van de IONIQ 5 zijn bewerkt met biologische verf die olie bevat die is gewonnen uit koolzaadbloemen en maïs.

De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten – 58 kWh en 73 kWh – en achterwiel- of vierwielaandrijving.

IONIQ 5 met keuze uit twee batterijpakketten

De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten – 58 kWh en 73 kWh – en achterwiel- of vierwielaandrijving. Zijn maximale rijbereik bedraagt 481 kilometer (volgens WLTP). In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust met onder meer:

• 11 kW 3-fase onboard charger
• Laadkabel voor laden via stopcontact (230V)
• 12,3-inch Multimediascherm met navigatie
• Apple Carplay & Android Auto (bedraad)
• Hyundai Bluelink met smartphone-app & LIVE Services
• 19-inch lichtmetalen velgen met 235/55R19-banden (Michelin)
• Verwarmbare buitenspiegels
• Achteruitrijcamera
• Highway Driving Assist (HDA)
• Vermoeidheidsherkenning (DAW)


Meer over de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen