iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Maroon 5 en Hyundai brengen ode aan Bob Marley

Wie kent 'm niet: de iconische feel good hit 'Three Little Birds' van Bob Marley. Poprockgroep Maroon 5, winnaar van meerdere Grammy's, coverde het nummer voor de nieuwe merkcampagne van Hyundai.

De Maroon 5-cover van Three Little Birds komt terug in de nieuwe Hyundai-commercial die tijdens de FIFA World Cup 2018 in Rusland wordt uitgezonden. Met zijn positieve vibes is het volgens Maroon 5 en Hyundai, al sinds 1999 trotse sponsor van de FIFA, hét perfecte lied voor voetbalfans: het vieren van de sport en de focus op het toernooi als geheel is volgens hen belangrijker dan de hoogte- en dieptepunten die elke wedstrijd met zich meebrengt. Het nummer staat ook voor het vergeten van je zorgen. Iets waar de nieuwe modellen van Hyundai aan bijdragen, want door slimme technologieën rijd je veilig en zorgeloos in een Hyundai.

Prominente rol voor de NEXO

In de commercial, hierboven te bekijken, voeren de bandleden van Maroon 5 hun versie van Three Little Birds uit terwijl ze verschillende ongelukken voorkomen. Bij de campagne hoort natuurlijk ook een videoclip. Ook die werd geregisseerd door Joseph Kan, net als Maroon 5 meervoudig Grammy-winnaar en bekend van samenwerkingen met Lady Gaga, George Michael en U2 - om er een paar te noemen. In de videoclip zien we natuurlijke materialen verwerkt tot silhouetten van de bandleden, reggaedansers en speelt Hyundai's waterstofauto NEXO een prominente rol. Bekijk 'm zelf:

Voetbal is vrijheid

Uit respect voor Bob Marley is Maroon 5 met de cover zo dicht mogelijk bij het origineel gebleven. 'Bob Marley is een van de grootste artiesten in de muziekgeschiedenis, hij is echt een genie, dus we zijn verheugd dat we de gelegenheid kregen om Three Little Birds voor Hyundai's nieuwe campagne te coveren', aldus de band. Naast muziek speelde voetbal overigens een grote rol in Bob Marley's leven. Hij groeide op in opnamestudio's, maar als hij daar niet was voetbalde hij in de straten van Jamaica. 'Voetbal is vrijheid', zei hij ooit.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen