iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Luc Donckerwolke uitgeroepen tot World Car Person of the Year 2022

Luc Donckerwolke is bij de uitreiking van de World Car Awards benoemd tot World Car Person of the Year 2022. De Executive Vice President for Design en Chief Creative Officer (CCO) van Hyundai Motor Group kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote bijdrage aan wereldwijde automotive-industrie.

De jury van de World Car Awards bestaat uit 102 vooraanstaande internationale journalisten verdeeld over 33 landen. Zij prijzen Luc Donckerwolke om de aantrekkelijke modellen die Hyundai Motor Group heeft voortgebracht, waaronder de volledig elektrische IONIQ 5 die wereldwijd een enorm succes is. Ook de restomods Pony EV Heritage en Grandeur EV Heritage – een eerbetoon aan het auto-erfgoed van Zuid-Korea – oogsten veel waardering.

Ontdek de IONIQ 5

De volledig elektrische IONIQ 5 van Hyundai is wereldwijd een groot succes.

Al 30 jaar actief in de wereld van autodesign

Als Chief Creative Office is Luc Donckerwolke is verantwoordelijk voor de globale designcommunicatie rond de diverse merken die onder Hyundai Motor Group vallen. Vanuit die functie is de Belgische topdesigner nadrukkelijk betrokken bij het design van IONIQ (het speciale line-up-merk voor elektrische Hyundai-modellen), de divisie voor waterstof-elektrisch aangedreven modellen van Hyundai, en Genesis, het luxemerk van Hyundai.

Luc Donckerwolke is al dertig jaar voor verschillende merken en in uiteenlopende functies actief in de wereld van autodesign. Hij werkte onder meer voor Bentley, Lamborghini, Skoda, Seat en Audi alvorens hij in 2016 de overstap maakte naar Hyundai Motor Group. Luc Donckerwolke staat te boek als een gepassioneerd autoliefhebber en -verzamelaar, is trots op zijn multiculturele achtergrond en spreekt acht talen.

Luc Donckerwolke is benoemd tot World Car Person of the Year 2022.

Nog moderner en nog aantrekkelijker design

Sinds zijn aantreden bij Hyundai Motor Group heeft Luc Donckerwolke voor een verschuiving naar een nog moderner, aantrekkelijker design gezorgd dat zeer tot de verbeelding spreekt bij de Europese consument. ‘Ik ben blij met de erkenning die de merken Hyundai, Kia en Genesis hebben gekregen. Het succes is een gevolg van de inspanningen die alle medewerkers bij Hyundai Motor Group hebben geleverd.’

De onderscheiding World Car Person of the Year wordt elk jaar uitgereikt tijdens de World Car Awards. De prijs wordt sinds 2004 uitgereikt en is in het leven geroepen om uitmuntendheid, leiderschap en innovatie in de auto-industrie te erkennen en te belonen. Eerdere winnaars waren Akio Toyoda (2021), Carlos Tavares (2020), Sergio Marchionne (2019) en Håkan Samuelsson (2018).

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen