iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Motor Group heeft een nieuwe President: Luc Donckerwolke

Luc Donckerwolke is de nieuwe President van Hyundai Motor Group (de Groep). We kennen de Belgische topdesigner vooral als Chief Creative Officer, kortweg CCO, van de Groep. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de globale designcommunicatie rond de diverse merken die onder Hyundai Motor Group vallen: Hyundai, Kia en Genesis, het luxemerk van Hyundai.

Eerder dit jaar werd Luc Donckerwolke bij de uitreiking van de World Car Awards nog benoemd tot World Car Person of the Year 2022. Hij kreeg die prestigieuze onderscheiding vanwege zijn grote bijdrage aan wereldwijde automotive-industrie.

‘Zeer vereerd met promotie’

Als nieuwe President van de Groep moet Luc Donckerwolke de diverse merken binnen de Groep verder versterken door leiding te geven aan de verschillende designafdelingen. Met de promotie van de Belg wil de Groep tijdig anticiperen op de snel veranderende zakelijke wereld en bedrijfsprestaties verder verbeteren.

‘Ik ben zeer vereerd met deze promotie’, aldus Luc Donckerwolke. ‘Ik bedank de Groep voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en spreek mijn waardering uit voor de designteams van Hyundai, Kia en Genesis voor hun onophoudelijke uitstekende prestaties. We hebben samen de gevestigde orde uitgedaagd en zullen een creatieve, uitdagende en positieve mentaliteit binnen onze Groep blijven stimuleren.’

Global Strategy Office (GSO)

Om de transformatie van de Groep naar een toekomstige aanbieder van mobiliteitsoplossingen te versnellen en de synergie tussen de verschillende kernactiviteiten te versterken, richtte de Groep de Global Strategy Office (GSO) op. De GSO gaat zich vooral bezighouden met het bepalen van de toekomstige mobiliteitsstrategie van de Groep met betrekking tot software, hardware en mobiliteitsdiensten.

De Groep promoveerde Senior Vice President van Hyundai Motor Company Kyoo Bok Lee tot Executive Vice President en benoemde hem tevens tot President en Chief Executive Officer van Hyundai Glovis. Hiervoor was Kyoo Bok Lee Chief Finance Officer bij Hyundai Motor Brazil.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Hyundai? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen