iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5 N uitgeroepen tot 2024 World Performance Car

Het kan je niet zijn ontgaan: de IONIQ 5 N is een van de spectaculairste elektrische sportauto’s ter wereld en sleepte met zijn sportieve looks en ongekende prestaties al verscheidene prijzen in de wacht. De mooiste moest echter nog volgen en ook dát is gelukt: bij de uitreiking van de World Car Awards is de IONIQ 5 N uitgeroepen tot 2024 World Performance Car, een van de belangrijkste onderscheidingen in auto-industrie.

Opnieuw succes dus voor Hyundai bij de World Car Awards. Twee jaar geleden werd de IONIQ 5 gekroond tot 2022 World Car of the Year en vorig jaar mocht de IONIQ 6 zich de beste auto ter wereld noemen. Ditmaal was het dus raak voor de IONIQ 5 N. In de prestigieuze categorie World Performance Car ging de elektrische sportauto van Hyundai er met de winst aan de haal.

De IONIQ 5 N is uitgeroepen tot 2024 World Performance Car.

Ongekende sensatie

In de grote finale moest de IONIQ 5 N het opnemen tegen tal van grote namen: Ferrari Purosangue, BMW M2, BMW XM, Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid. Dat de elektrische Hyundai uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam, is een puike prestatie. Van alle finalisten is de IONIQ 5 N misschien niet de snelste performance car, maar wel de allerleukste. Features als N Launch Control, N Active Sound +, N Road Sense en N e-Shift zorgen voor een ongekende sensatie op de zowel de gewone weg als het circuit.

De uitreiking van de World Car Awards vindt traditioneel plaats aan de vooravond van de New York International Auto Show (NYIAS). De autoshow wordt dit jaar gehouden van 29 maart tot en met 7 april. Een onafhankelijke internationale jury van meer dan 100 autojournalisten van over de hele wereld beslist welke genomineerde auto’s een titel verdienen. Om in aanmerking te komen voor een award dient het model op minimaal twee continenten verkrijgbaar te zijn. De allereerste uitreiking van de World Car Awards vond plaats in 2004.

De IONIQ 5 N is uitgeroepen tot 2024 World Performance Car.

Topsnelheid van 260 km/u

Hyundai’s sportdivisie N onthulde de IONIQ 5 N afgelopen zomer op het Goodwood Festival of Speed in West Sussex (Engeland). Het nieuwste high-performance model van Hyundai N is gemaakt voor topprestaties op zowel de openbare weg als het circuit en geldt als een van de spectaculairste 100% elektrische sportauto’s ter wereld. De sprint van 0-100 km/u is mogelijk in 3,4 seconden en op het circuit bereikt de IONIQ 5 N een topsnelheid van 260 km/u.

Net als de IONIQ 5 en de IONIQ 6 is de IONIQ 5 N gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai, wat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. De beide elektromotoren leveren een vermogen tot 609 pk (448 kW) onder normale omstandigheden en zelfs tot 650 pk (478 kW) met ingeschakelde N Grin Boost. Zijn actieradius bedraagt tot maar liefst 448 km (volgens WLTP).


Ontdek de IONIQ 5 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen