iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Auto Review beloont IONIQ 6 met titel Auto van het Jaar 2023

De allerbeste elektrische auto van 2023? Volgens Auto Review is dat de IONIQ 6. Het automagazine heeft de volledig elektrische Hyundai uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2023. Een mooie beloning die we graag toevoegen aan de toch al rijkelijk gevulde prijzenkast van onze electrified streamliner.

Het automagazine Auto Review heeft de volledig elektrische Hyundai IONIQ 6 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2023.

Fysieke knopjes en toetsen

‘Dat onze Auto van het Jaar elektrisch moest worden, daar waren we het snel over eens’, aldus Auto Review. ‘Hoe je het ook wendt of keert, EV’s hebben de toekomst. Maar bijna elke nieuwe elektrische auto is een SUV, compact dan wel groot. De Hyundai IONIQ 6 is dat niet. En alleen daarmee al verdient hij wat ons betreft bonuspunten. Toegegeven: het smaakgevoelige design van de Hyundai bracht ons even aan het twijfelen, maar het is in ieder geval origineel en niet inwisselbaar. En ook daar houden we van. Waar we ook dol op zijn, zijn fysieke knopjes en toetsen in het interieur. Die heeft de IONIQ 6 in overvloed.’

De voornaamste reden waarom Auto Review de IONIQ 6 heeft uitgeroepen tot Auto van het jaar 2023, is zijn slimme techniek. De elektrische Hyundai profiteert optimaal van het in eigen huis ontwikkelde revolutionaire Electric-Global Modular Platform (E-GMP) voor EV’s. Deze architectuur maakt opladen met zowel 400- als 800-voltinstallaties mogelijk, waarbij laden met 800 volt standaard is. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km. Bovendien heeft de IONIQ 6 een zeer laag energieverbruik: 13,9 kWh per 100 km (op basis van de WLTP-cyclus) voor de versie met de standaardbatterij (53 kWh), 18-inch wielen en banden en achterwielaandrijving.

Optimale luchtstroom

Die energie-efficiëntie dankt de IONIQ 6 niet alleen aan zijn innovatieve techniek, maar ook aan zijn gestroomlijnde design. Onder meer wielkastverkleiners, luchtstroomgeleiders aan weerszijden van de achterbumper, een diffuser onder de achterbumper en een elliptische achterspoiler dragen bij aan een optimale luchtstroom. Met een uitzonderlijk lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 is de IONIQ 6 een van de meest aerodynamische en energiezuinige EV’s op de markt.

De IONIQ 6 heeft het afgelopen jaar al meer prestigieuze prijzen en onderscheidingen gewonnen. Zo werd de elektrische Hyundai bij de uitreiking van de 2023 World Car Awards door een onafhankelijke internationale jury van honderd autojournalisten uit 32 landen uitgeroepen tot 2023 World Car of the Year. En Euro NCAP kroonde de IONIQ 6 tot de veiligste grote familieauto. Van alle nieuwe auto’s die de crashtest van de onafhankelijke Europese veiligheidsorganisatie ondergingen, scoorde de volledig elektrische Hyundai de meeste punten – met name op het gebied van veiligheid voor volwassenen en kinderen.

Het automagazine Auto Review heeft de volledig elektrische Hyundai IONIQ 6 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2023.

Vanafprijs IONIQ 6

Tot slot prijst Auto Review de IONIQ 6 om zijn scherpe vanafprijs van € 45.895. Daarmee komt de IONIQ 6 in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Privérijders kunnen behalve in 2023 ook in 2024 profiteren van een overheidssubsidie van € 2.950 en daarmee is de IONIQ 6 al verkrijgbaar voor een zeer scherp bedrag.


Ontdek de IONIQ 6

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen