iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

‘De IONIQ 5 voelt als de toekomst, alleen kun je er nú al in rijden’

Dat de IONIQ 5 ontzettend veel onderscheidingen heeft mogen ontvangen, hadden we je al duidelijk gemaakt aan de hand van deze indrukwekkende erelijst. En nog is de koek niet op, want in Engeland mag de IONIQ 5 zich nu ook UK Car of the Year 2022 – Britse Auto van het Jaar 2022 – noemen.

In de voorverkiezingen van de UK Car of the Year Awards had de IONIQ 5 het al geschopt tot Beste gezinsauto van Engeland. Met die onderscheiding op zak schaarde de elektrische Hyundai zich direct bij de grote favorieten voor de overall-titel UK Car of the Year.

De 29 juryleden – van gerenommeerde titels als The Daily Express, The Telegraph, The Independent, Top Gear, Auto Express, CAR, Evo en Business Car – wezen de IONIQ 5 unaniem aan als overall-winnaar van de UK Car of the Year Awards 2022.

De IONIQ 5 van Hyundai is uitgeroepen tot UK Car of the Year 2022.

‘De IONIQ 5 is een waardig winnaar’

‘De IONIQ 5 voelt als de toekomst, alleen kun je er nú al in rijden’, aldus John Challen, baas van de UK Car of the Year Awards. ‘Het design, zijn prestaties en de gebruiksvriendelijkheid maken van deze elektrische auto een waardig winnaar.’

‘De UK Car of the Year Award 2022 brengt het aantal marktspecifieke onderscheidingen voor de IONIQ 5 op tien. Daardoor is hij nu een van de meest bekroonde auto’s in Europa’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe.

Hij vervolgt: ‘Dit bewijst dat onze volledig elektrische CUV zowel auto-experts als klanten in Europa heeft overtuigd met zijn emissievrije aandrijflijn, slimme technologieën, enorme interieurruimte en stijlvolle design.’

De IONIQ 5 van Hyundai is uitgeroepen tot UK Car of the Year 2022.

Maak een proefrit in de IONIQ 5

Benieuwd naar de volledig elektrische IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit. De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.

Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen