iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai verkozen tot Autofabrikant van het Jaar

Hyundai is door TopGear uitgeroepen tot Autofabrikant van het Jaar. Het gezaghebbende automagazine prijst vooral de toonaangevende en zeer gevarieerde line-up – van uiterst duurzaam tot zeer sportief, en alles daar tussenin – en roemt Hyundai om zijn slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen.

‘Gamma van Hyundai is indrukwekkend’

Hyundai is het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare (elektrische) aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride, mild-hybride en waterstof. ‘Het gamma van Hyundai is even divers als indrukwekkend’, aldus Jack Rix van TopGear. ‘Batterij-elektrisch, waterstof-elektrisch, ondeugende hot-hatches … Hyundai heeft het allemaal.’

Hyundai maakt er geen geheim van de groenste autofabrikant ter wereld te willen worden. Met de productie van een hele reeks elektrisch aangedreven auto’s willen we de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperken en uiteindelijk zelfs volledig uitsluiten.

IONIQ 5 bewijs van duurzame ambities

Het meest recente bewijs van de duurzame ambities van Hyundai is de IONIQ 5, het eerste model van het nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling en bouw van volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.

Ook gelooft Hyundai in een belangrijke rol voor waterstof in de mobiliteit van de toekomst. We zijn het enige merk ter wereld met een in serie geproduceerde waterstof-elektrisch aangedreven SUV – de NEXO – en hebben plannen voor de productie – vanaf 2030 – van in totaal 700.000 brandstofcellen per jaar, waarvan 500.000 voor voertuigen en de rest voor onder meer schepen en bouwmachines.

De Hyundai i20 N werd door het automagazine TopGear uitgeroepen tot Auto van het Jaar.

Hyundai i20 N is Auto van het Jaar

Speciale aandacht bij de uitreiking van de TopGear-awards was er voor de Hyundai i20 N. De spectaculaire high-performance-auto werd door TopGear uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Onlangs al werd de 204 pk sterke Hyundai i20 N door TopGear uit 26 sportauto’s gekozen tot Performance Car of the Year.

Net als de i20 N valt ook de Hyundai i20 N Line op door zijn sportieve outfit. Deze compacte hatchback is geïnspireerd op de i20 N en valt op door zijn stoere 17-inch lichtmetalen wielen, speciale voorbumper, dubbele uitlaat en driehoekvormig mistachterlicht.

De Hyundai i20 N Line is geïnspireerd op de i20 N en valt op door zijn sportieve looks.

In de i20 N Line waan je je in een raceauto

Binnenin waan je je bijna in een raceauto. De stoelen zijn vervangen door N Line sportstoelen met rode stiksels en N Line-logo’s, er is een speciaal N‑stuurwiel, en er zijn aluminiumlook voetpedalen en een met leder afgewerkte N‑versnellingspookknop met rode inzetstukken.


Ontdek de i20 N Line

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen