iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dáárom is Hyundai Autofabrikant van het Jaar ... aldus TopGear

Wanneer een automagazine als TopGear jou uitroept tot Autofabrikant van het Jaar, ben je natuurlijk ook benieuwd hoe die keuze tot stand is gekomen. Uiteraard draait het voornamelijk om onze auto’s, maar welke dan precies? Nou, daar laat TopGear geen misverstand over bestaan. Lees maar:

Drie jaar geleden benoemden we Hyundai ook al tot onze Fabrikant van het Jaar. De reden hiervoor was een trio van indrukwekkende producten, zowel stout (de i30 N) als zoet (de hybride IONIQ en elektrische KONA). […] Die auto’s zijn nog steeds te koop – goed, de N niet meer in Nederland – en worden nu vergezeld door enkele zo mogelijk nog meer diverse en getalenteerde karakters.

Met recente klimaatrapporten COP26-headlines in het achterhoofd kunnen we ons hier niet enkel focussen op het snelle spul. In 2018 juichten we de Prius-achtige IONIQ sedan al toe; nu is z’n typenaam veranderd in een heel submerk, waarbij de hoekige IONIQ 5 het spits afbijt.

De IONIQ 5 krijgt het onwaarschijnlijke voor elkaar: hij ziet er tegelijk retro én futuristisch uit. Z’n design trekt je naar binnen als drijfzand, of je het nu op prijs stelt of niet. Het feit dat ie zulke esthetische bravoure ook nog eens bijstaat met Audi-achtige kwaliteit maakt hem redelijk onweerstaanbaar, mits je valt voor z’n uiterlijk.

Het bewijs dat Hyundai echt overal een antwoord op heeft, is de NEXO – speciaal voor degenen die ervan overtuigd zijn dat onze toekomst door waterstof wordt aangedreven in plaats van door elektriciteit. […] De NEXO ziet er zo knap uit als je maar van een familiecrossover kunt verwachten en intrigeert wanneer je z’n aandrijflijn onder de loep neemt.

De nieuwe TUCSON is misschien het meest opvallende bewijs van hoe ver Hyundai is gekomen in de tijd dat dit magazine bestaat. Je ruimte opeisen in een star segment met zo’n brutaal ontworpen auto, dat vraagt om serieuze hoeveelheden talent, dan wel verstand. Het lijkt erop dat Hyundai beide in overvloed heeft – en daarom mogen ze opnieuw een TG Fabrikant van het Jaar op hun krakende schoorsteenmantel plaatsen.

Het hele artikel lees je in het automagazine TopGear.

TopGear over de IONIQ 5: Hij ziet er tegelijk retro én futuristisch uit.

Keuze in overvloed

Hyundai is het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: van volledig elektrisch en hybride tot plug-in hybride, mild-hybride en zelfs waterstof-elektrisch. Benieuwd naar onze line-up geëlektrificeerde modellen?

Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen