iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

TUCSON Plug-in Hybrid: volledig elektrisch wanneer jij dat wilt

Rij jij vaak korte afstanden? Dan is een plug-in hybride zoals de Hyundai TUCSON PHEV misschien iets voor jou. Daarmee kun je namelijk tientallen kilometers volledig elektrisch en dus zuinig afleggen. Bovendien stoot je geen schadelijke stoffen uit en dat is wel zo duurzaam. Moet je verder weg, dan neemt de benzinemotor het over. Al met al kun je zo vele honderden kilometers afleggen. Hoe dat in de praktijk gaat, testte RTL Autowereld.

Tientallen kilometers volledig elektrisch rijden

Wil je graag zuinig rijden, maar vind je de stap naar een volledig elektrische auto nog net iets te groot? Dan is de Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid jouw auto! Die heeft behalve een krachtige benzinemotor ook een zuinige elektromotor en een compacte accu waardoor hij vele tientallen kilometers volledig elektrisch kan rijden. Ideaal voor korte afstanden, want zo verbruik je veel minder benzine en dat scheelt behoorlijk in de portemonnee.

De TUCSON Plug-in Hybrid wordt aangedreven door een krachtige 1,6-liter T-GDi-benzinemotor. Deze krijgt assistentie van een 66,9 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 304 Nm, gevoed door een 13,8 kWh lithium-polymeerbatterij. Samen leveren de krachtbronnen een vermogen van maar liefst 194,8 kW (265 pk) en 350 Nm aan maximumkoppel. De Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid heeft een accu die je met een stekker kunt opladen.

De Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid heeft een accu die je met een stekker kunt opladen.

TUCSON PHEV met trekgewicht van 1.350 kg

Bovendien heeft de TUCSON Plug-in Hybrid een maximaal trekgewicht van 1.350 kg en een kogeldruk van 100 kg. In combinatie met zijn flinke vermogen, vierwielaandrijving, soepele zestrapsautomaat en superieure wegligging behoort de TUCSON PHEV, net als de TUCSON HEV die in 2021 werd uitgeroepen tot ANWB Trekauto van het Jaar, tot de beste caravantrekkers in zijn klasse.

Ontdek de TUCSON Plug-in Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen