iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai scoort met technologie in kwaliteitsonderzoek JD Power

Hyundai loopt voorop als het gaat om technologische innovaties. Zo zijn onze veiligheidssystemen uiterst geavanceerd en staan onze multimediasystemen bekend om hun gebruiksvriendelijke en intuïtieve bediening. Niet voor niets gooit Hyundai hoge ogen in de JD Power 2022 U.S. Tech Experience Index (TXI) Study. Overigens net als Genesis en Kia die ook onder Hyundai Motor Group vallen.

Het gerenommeerde kwaliteitsonderzoek van JD Power vindt plaats in de Verenigde Staten, maar is leidend in de wereld en daarom van grote invloed op de Europese markt. Het instituut toetst hoe eigenaren nieuwe technologieën in hun auto’s ervaren in de eerste 90 dagen na de aflevering. Gekeken wordt onder meer naar veiligheidssystemen en de werking van het infotainmentsysteem.

Hyundai beste volumemerk

Eigenaren moeten verschillende zaken een score geven en aangeven in welke mate er problemen mee zijn of de werking tegenvalt. Van alle volumemerken scoort Hyundai het best. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat Hyundai aan kop eindigt. In de JD Power 2022 U.S. Tech Experience Index (TXI) Study volgt concerngenoot Kia op de tweede plaats.

Hyundai loopt voorop als het gaat om technologische innovaties, vooral op het gebied van veiligheid.

Medewerking van 84.165 auto-eigenaren

Aan de 2022-editie van de TXI Study werkten 84.165 auto-eigenaren mee. Hen werd na 90 dagen eigendom van hun nieuwe voertuig van het modeljaar 2022 gevraagd naar de bevindingen op het gebied van gebruiksgemak, waarschuwingssystemen, duurzaamheid, infotainment en connectiviteit. Het onderzoek meet hoe effectief elk automerk technologieën op de markt brengt, gemeten op een schaal van duizend punten.

Genesis was niet alleen het meest betrouwbare premiummerk, het rolde ook als overall-winnaar uit de bus. Met een Innovation Index-score van 643 bleef het luxemerk van Hyundai de nummer twee met ruim 50 punten voor.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen