iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai RM19: extreme sportauto met middenmotor

Hyundai steekt zijn sportieve ambities niet onder stoelen of banken. Na de RM14, RM15 en RM16 komt Hyundai nu met de RM19, alweer het vierde exemplaar in de reeks RM-studiemodellen die de basis vormen voor een toekomstig supersportief topmodel. Hyundai startte het RM-project (Racing Midship) in 2012 om nieuwe autosporttechnologie te kunnen ontwikkelen.

Debuut in toerwagenkampioenschap ETCR

Behalve dat de RM19 hint naar een supercar, dient hij ook als platform om verschillende (geëlektrificeerde) aandrijflijnen te testen. Eerder al maakte Hyundai bekend in 2020 zijn debuut te willen maken in het toerwagenkampioenschap ETCR, een gloednieuwe raceklasse voor volledig elektrische auto’s.

Gedurende het RM-programma is door de Hyundai-ingenieurs al veel kennis opgedaan over high performance-aandrijflijnen en de effecten van gewichtsverdeling en carrosseriestijfheid op de rijdynamiek. De RM19 combineert circuitwaardige prestaties met praktische, dagelijkse bruikbaarheid.

In minder dan 4 seconden naar 100 km/u

De RM19 wordt aangedreven door een 390 pk sterke midscheeps geplaatste 2,0-liter benzinemotor met turbo. In minder dan 4 seconden accelereert hij naar 100 km/u. De aandrijflijn komt uit de Hyundai i30 N TCR en is op diverse punten verbeterd.

Behalve de 2,0-liter benzinemotor zorgt de geëlektrificeerde aandrijflijn voor krachtige maar efficiënte prestaties. Hyundai loopt voorop op het gebied van hybride-, plug-in hybride- en volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie.

44 milieuvriendelijke Hyundai-modellen

Samen met Rimac Automobili ontwikkelt Hyundai zeer krachtige prototypes met een volledig elektrische aandrijflijn of brandstofcel. Tot 2025 wil Hyundai 44 milieuvriendelijke modellen introduceren. Daarbij ligt de focus bij de sportieve Hyundai N-divisie op krachtige en efficiënte prestaties.

Hyundai loopt voorop op het gebied van elektrisch rijden. Het geëlektrificeerde gamma van Hyundai in Nederland bestaat momenteel uit de KONA Electric, de KONA Hybrid, de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, een 48-volt Mild Hybrid-versie van de Tucson en de waterstofauto NEXO.


Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen