iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

VIDEO: elektrische raceauto van 0 naar 100 km/u binnen 3 seconden

Dat de acceleratie van een ‘gewone’ elektrische auto al indrukwekkend is, wist je misschien al. De Hyundai RM20e overtreft alles. Dit gloednieuwe prototype van een raceauto met midscheeps geplaatste elektromotor sprint binnen drie seconden van 0 naar 100 km/u. En van 0 naar 200 km/u doet-ie in 9,88 seconden. Natuurlijk ben je nu reuzebenieuwd hoe dat er in het echt uitziet. Nou, zo dus:

Een rijdend laboratorium

Voor alle duidelijkheid: de RM20e is een studiemodel en moet je zien als een rijdend laboratorium voor het testen van high-performance technologie. De letters RM staan voor ‘Racing Midship’ en verwijzen naar de plaatsing van de elektromotor die de achterwielen aandrijft. De balans en grip van het RM-platform is essentieel om de enorme power van de RM20e, 596 kW (810 pk) vermogen en 960 Nm koppel, optimaal te benutten op uiteenlopende wegdekken.

De Hyundai RM20e kun je zien als een rijdend laboratorium voor het testen van high-performance technologie.

Hele reeks RM-modellen

In 2012 startte Hyundai het project RM om nieuwe, high-performance technologieën voor de autosport te ontwikkelen voor toepassing in zijn N-modellen. Inmiddels is er een hele reeks RM-modellen en de meest recente was de extreme RM19. In 2019 ontwikkelde Hyundai zijn eerste volledig elektrische raceauto, de Veloster N eTCR voor de eTCR touring car-klasse. De RM20e is verwant aan deze raceauto.

De Hyundai RM20e is een prototype van een raceauto met midscheeps geplaatste elektromotor.

Ook voor de openbare weg

De plaatsing – midscheeps – van de emissievrije elektromotor in de RM20e en de achterwielaandrijving bezorgen het prototype de tractie die nodig is om het geweldige acceleratievermogen mogelijk te maken. Zo biedt de RM20e de prestaties, de balans, de grip en het remvermogen van een raceauto, terwijl hij zo stil en gemakkelijk te bedienen is dat hij ook geschikt is voor de openbare weg.

De Hyundai RM20e biedt de prestaties van een raceauto, maar is ook geschikt voor de openbare weg.

44 milieuvriendelijke modellen in 2025

Samen met Rimac Automobili, dat een brede expertise in high-performance elektrische aandrijflijnen heeft, ontwikkelt Hyundai zeer krachtige prototypes met een batterij-elektrische en brandstofcel-elektrische aandrijflijn. De samenwerking past helemaal in de strategische plannen van Hyundai om tegen het jaar 2025 maar liefst 44 milieuvriendelijke modellen te lanceren, waarbij Hyundai’s N-label een belangrijke ecologisch verantwoordelijke rol speelt.

De Hyundai RM20e sprint binnen drie seconden van 0 naar 100 km/u. En van 0 naar 200 km/u doet-ie in 9,88 seconden.

Ontdek onze elektrische auto’s

De range elektrische auto’s van Hyundai telt de meest uiteenlopende groene modellen: de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric, de KONA Hybrid, IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid en zelfs een waterstof-elektrisch aangedreven auto, de NEXO. Benieuwd welke elektrische Hyundai het best bij jou past? Wij helpen je met kiezen.


Ontdek onze elektrische auto’s

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen