iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Is dit de spannendste concept car ooit?

Zelden sprak een nieuwe Hyundai zo tot de verbeelding als de Prophecy. Deze auto is misschien wel de spannendste concept car die we ooit hebben gemaakt en het mooie is: veel elementen van de elektrische Prophecy gaan we terugzien in toekomstige productiemodellen van Hyundai. Luc Donckerwolke, Hoofd Design bij Hyundai Motor Group, geeft in twee video’s een ‘rondleiding’.

Besturing met joysticks

Misschien wel het opvallendste aan de Prophecy zijn de twee joysticks die het stuurwiel vervangen en naar links en rechts zijn te bewegen. Eén joystick zit in het portierpaneel, de andere bevindt zich op de middenconsole. Met knoppen op de joysticks is het mogelijk verscheidene functies te activeren. Zo kan de bestuurder de auto bedienen vanuit een comfortabele positie.

Smart Posture Care System

Ook bijzonder: de Prophecy is uitgerust met het nieuwe Smart Posture Care System (SPCS) dat de bestuurder helpt bij het vinden van de beste zitpositie. De bestuurder kan zijn stoel handmatig aanpassen aan zijn voorkeuren of de auto een slimmere, comfortabelere zitpositie laten voorstellen. De bestuurder voert zijn lengte, gewicht en gewenste stoelhoogte in en Smart Posture Care zoekt de meest ergonomische zitpositie.

Ontspanningsruimte

Als de Prophecy niet rijdt, kan worden gekozen voor de Relax-modus. Het interieur verandert dan in een ontspanningsruimte waarbij de inzittenden meer vrijheid ervaren. Zij kijken dan uit op een vleugelvormig dashboard en een grote horizontale display die zich uitstrekt tussen de voorruitstijlen. In deze modus is het dashboard ook gekanteld, waardoor er een ruim interieur ontstaat waarin de inzittenden kunnen genieten van de beelden op de grote display.

Lucht zuiveren

De Prophecy is niet alleen een emissievrije elektrische auto, hij zuivert ook de lucht. Dat doet hij door middel van een uniek luchtfiltersysteem met een ingebouwde fijnstofsensor. Dit gebeurt niet alleen als de auto rijdt; de Prophecy blijft de lucht reinigen, zelfs als hij wordt opgeladen, en zelfs als zich niemand in de auto bevindt.

44 geëlektrificeerde voertuigen

De Prophecy belichaamt de ambitieuze plannen die Hyundai heeft op het gebied van elektrificatie. Hyundai Motor Group breidt zijn portfolio de komende jaren uit met maar liefst 44 geëlektrificeerde voertuigen. Bovendien investeert het de komende vijf jaar bijna 50 miljard euro in de ontwikkeling van toekomstige technologieën.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen