iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Een wonderschone award voor een wonderschone auto

Dat de Prophecy niet zomaar een concept car is wisten we al. Sterker nog, het is misschien wel het spannendste studiemodel dat Hyundai ooit heeft gemaakt en dat is ook de jury van de Car Design Awards niet ontgaan. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van deze prestigieuze awards kreeg de Prophecy de hoogste onderscheiding in de categorie Concept cars.

Zelden sprak een nieuwe Hyundai zo tot de verbeelding als de Prophecy. De elektrisch aangedreven concept car is een wonderschone auto die opvalt door zijn vloeiende, spekgladde oppervlakken. De wielen staan dicht op de hoeken van de auto en het aantal lijnen is tot een minimum beperkt. Daardoor is de Prophecy zeer aerodynamisch en dat zorgt weer voor een zeer lage luchtweerstand.

De elektrisch aangedreven concept car Hyundai Prophecy valt op door zijn vloeiende, spekgladde oppervlakken.

Designfilosofie Sensuous Sportiness

Deze vormgeving is wat Hyundai Sensuous Sportiness noemt, een designfilosofie die (toekomstige) modellen van Hyundai nog aantrekkelijker moet maken. Daarnaast luidt de Prophecy een volgende fase in voor Hyundai-design, genaamd Optimistic Futurism. Dit designconcept is erop gericht om de band tussen mens en auto verder te versterken.

Aerodynamische, natuurlijke vormen

Bij het toekennen van de Car Design Award aan Hyundai prees de jury de Prophecy vanwege zijn aerodynamische, natuurlijke vormen die geïnspireerd zijn op gestroomlijnde sedans uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. En dat allemaal in combinatie met een reeks technische innovaties zoals de opvallende pixelverlichting en de twee joysticks waarmee je de auto bestuurt.

Misschien wel het opvallendste aan de Hyundai Prophecy zijn de joysticks die het stuurwiel vervangen.

Eren van bijzondere productdesigns

De Car Design Awards worden sinds 1984 jaarlijks in Turijn uitgereikt. Het is een van de meest toonaangevende prijsuitreikingen in de autobranche en bedoeld om bijzondere productdesigns te eren. De internationale jury bestaat uit journalisten afkomstig van gerenommeerde internationale autotitels, waaronder het organiserende Auto & Design magazine

Houd me op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws rond de concept car Hyundai Prophecy ? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen