iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Welkom in de stad van de toekomst!

Hoe zien steden er over, pakweg, 50 jaar uit? Daar breken niet alleen planologen zich het hoofd over, ook Hyundai doet daar onderzoek naar. Behalve fabrikant van auto’s zijn we ook een aanbieder van (toekomstige) slimme mobiliteitsoplossingen. En omdat het vervoer van mensen en goederen valt of staat met de infrastructuur van een stad, is het goed om daar nu al over na te denken. Door middel van een virtuele tentoonstelling toont Hyundai hoe zijn toekomstige Smart City er uitziet. En dat is best verrassend. Kijk maar hieronder.

Met zijn virtuele tentoonstelling laat Hyundai zien hoe het slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen wil toepassen in de stad van de toekomst.

Samenwerking met HyunJoon Yoo Architects

De virtuele tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen Hyundai Motor Group en HyunJoon Yoo Architects en bevat stadsconcepten die in samenwerking met de academische wereld tot stand zijn gekomen. Het project moet inzicht geven in hoe steden van de toekomst er uitzien en welke slimme mobiliteitsoplossingen daarvoor nodig zijn.

‘We hebben gekeken naar problemen die inherent zijn aan oude steden en hebben nagedacht over hoe we toekomstige steden kunnen ontwerpen als een ruimte waar mens, natuur, gebouwen en mobiliteit naast elkaar kunnen bestaan’, aldus SangYup Lee, Executive Vice President en hoofd van Hyundai Global Design Center.

De Smart City van Hyundai is geïnspireerd op het patroon van een honingraat, een zeshoekig stedelijk concept.

Geïnspireerd op patroon van een honingraat

De Smart City van Hyundai is geïnspireerd op het patroon van een honingraat, een zeshoekig stedelijk concept met een mensgerichte oppervlaktelaag en een functionele ondergrondse laag. Aan de oppervlakte worden parken en bossen in het centrum van de stad omringd door gebouwen, waardoor efficiënter met de ruimte wordt omgegaan.

De wegeninfrastructuur bevindt zich in de ondergrondse laag. Alle goederen en diensten worden hier met behulp van autonome mobiliteitsoplossingen vervoerd naar regionale hubs, waar autonome robots voor de uiteindelijke levering zorgen.

Het concept beoogt een duurzame groene stad waar grote natuurgebieden behouden blijven. Het stadscentrum wordt geflankeerd door bossen en parken met recreatievoorzieningen en een stuwmeer om de stadsbewoners van water te voorzien. De primaire energiebron van de stad bestaat uit waterstof-brandstofcelgeneratoren die elektriciteit via smart grid-pijpleidingen naar gebouwen distribueren.

Met zijn virtuele tentoonstelling laat Hyundai zien hoe het slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen wil toepassen in de stad van de toekomst.

Minimale ruimte en hernieuwbare energie

Hyundai Motor Group kondigde zijn visie op toekomstige steden en slimme mobiliteitsoplossingen eerder al aan op de technologiebeurs CES 2020 in Las Vegas. Sindsdien heeft Hyundai Motor Group in hoog tempo een reeks slimme mobiliteitsoplossingen ontwikkeld.

‘Dit concept van een duurzame toekomstige stad beoogt synergie tussen mens en natuur door gebruik te maken van minimale ruimte en hernieuwbare energie. Het honingraatpatroon kan eenvoudig worden aangepast aan de omliggende topografie’, legt HyunJoon Yoo van HyunJoon Yoo Architects uit. ‘Dankzij deze virtuele tentoonstelling kunnen meer mensen de Smart City van Hyundai ervaren.’

De concepten die in de online tentoonstelling worden getoond, laten zien hoe Hyundai slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen wil toepassen in de stad van de toekomst. Op de hoogte blijven van deze technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.
Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen