iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Wordt jouw nieuwe Hyundai straks op dit platform gebouwd?

Je staat er niet zo snel bij stil, maar een van de allerbelangrijkste componenten van een auto is het platform. Dat is namelijk de basis waarop alle onderdelen – chassis, aandrijflijnen, veiligheidstechnologieën, etc. – van de auto worden gebouwd. Hyundai kondigt nu de komst van een nieuw platform aan en dat is eigenlijk best groot nieuws. De kans is namelijk groot dat jouw toekomstige nieuwe Hyundai op die nieuwe bodemplaat wordt gebouwd. Hoe dat eruitziet? Bekijk de video hieronder.

Modulair Hyundai-platform

Het nieuwe platform wordt geschikt voor meerdere Hyundai-modellen. Dat noemen we een modulair platform. De bodemplaat zal relatief eenvoudig aan te passen zijn aan verschillende carrosserievarianten. Denk aan hatchbacks, sedans, SUV’s. Ook bestaat er de mogelijkheid te variëren met verschillende motoren en transmissies.

Meer comfort en veiligheid

Omdat het nieuwe platform in vergelijking met het huidige platform lichter is, zullen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van toekomstige modellen lager zijn. Daarnaast biedt de constructie meer comfort en veiligheid. Ook zullen de rijprestaties van de nieuw te bouwen Hyundai’s er sterk door verbeteren.

Huidig platform uit 2013

Het nieuwe modulaire Hyundai-platform borduurt voort op de belangrijkste voordelen van het huidige platform dat in 2013 werd geïntroduceerd. Hierop zijn onder meer de Hyundai Tucson, Hyundai KONA en Hyundai i30 gebouwd, maar ook de batterij-elektrische Hyundai KONA Electric en de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO.

Betere botsveiligheid

Ook zijn er allerlei verbeteringen doorgevoerd op het gebied van botsveiligheid. Om de veiligheid van de inzittenden verder te verhogen, bewegen de banden naar buiten tijdens een kleine botsing. Deze technologie zorgt ervoor dat het voertuig bij een aanrijding niet kan draaien en dat verkleint de kans op secundaire botsingen.

De Amerikaanse Hyundai Sonata is het eerste model dat op dit nieuwe platform gebouwd wordt. In 2020 verschijnen de eerste Europese Hyundai-modellen met dit platform.

Als eerste het laatste nieuws

Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Meld je dan aan voor de gratis digitale Hyundai e-Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen