iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai gaat elektrische bedrijfswagens bouwen

Hyundai verbreedt zijn horizon. Behalve op elektrische personenauto’s zoals de KONA Electric en IONIQ Electric concentreert Hyundai zich nu ook op elektrische bedrijfswagens. Daarvoor gaat Hyundai samenwerken met Arrival, een Britse start-up die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van elektrische voertuigen.

Naar verwachting zal de vraag naar kleine en middelgrote elektrische bedrijfswagens de komende jaren flink toenemen. Dat heeft vooral te maken met steeds strengere milieu-eisen waardoor vervuilende bedrijfswagens buitenspel komen te staan. Hyundai speelt daar slim op in door te investeren in Arrival.

Schaalbare bodemplaat

De start-up uit Engeland heeft namelijk een speciale bodemplaat – een zogenoemd skateboard-platform – ontwikkeld waar verscheidene soorten (elektrische) voertuigen op gebouwd kunnen worden. De innovatieve bodemplaat is schaalbaar en dient als basis voor een batterijpakket, elektromotor en aandrijflijncomponenten.

Hyundai wil elektrische bedrijfswagens bouwen op het schaalbare platform van Arrival.

Pilots in Europa

Door samen te werken met Arrival kan Hyundai in de toekomst elektrische bedrijfswagens leveren – aan bijvoorbeeld deelautobedrijven en shuttlediensten – die zijn gebouwd op het platform van Arrival. Nu al voert Arrival pilots uit in Europa waarbij gebruik wordt gemaakt van bestelwagens die met deze technologie zijn vervaardigd.

Flinke investering

De overeenkomst met Arrival moet de transformatie naar schone mobiliteit verder versnellen. Hyundai wil vooroplopen op het gebied van elektrificatie en hoopt in 2025 tot de drie grootste fabrikanten van batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto’s te behoren. Met het partnerschap met Arrival is een investering van 100 miljoen euro gemoeid.

Mis niets van de laatste ontwikkelingen

Op het gebied van mobiliteit is veel meer mogelijk dan alleen auto’s maken. Hyundai wil grenzen verleggen, grenzen doorbreken en zich verdiepen in allerlei slimme innovaties. Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen