iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit is TIGER X-1, Hyundai’s onbemande voertuig met robotpoten

We hebben al eventjes niets meer gehoord over Hyundai’s plannen voor een Ultimate Mobility Vehicle (UMV), maar bepaald stil hebben de technische mannen en vrouwen bij Hyundai niet gezeten. Integendeel, twee jaar na de onthulling van de Elevate Concept presenteert Hyundai zijn tweede voertuig met robotpoten: TIGER X-1. En die is nóg revolutionairder dan zijn voorganger. Kijk maar naar deze video:

Onbemand voertuig

TIGER staat voor ‘Transforming Intelligent Ground Excursion Robot’ en is ontwikkeld door Hyundai Motor Group, bestaande uit Hyundai, Kia en Genesis. Het voornaamste verschil met Elevate Concept is dat TIGER X-1 een onbemand voertuig is. In TIGER X-1 zijn technologieën uit elektrische voertuigen en robots toegepast, zodat hij zich veel beter in moeilijk toegankelijk terrein kan voortbewegen dan zelfs de beste terreinvoertuigen.

Hyundai’s Ultimate Mobility Vehicle (UMV) TIGER X-1.

Modulair platform

TIGER X-1 (de X staat voor ‘experimenteel’) kan niet alleen als een gewone auto over (snel)wegen rijden, maar ook ‘lopen’ over moeilijk begaanbaar terrein. Daarvoor is TIGER X-1 behalve met wielen ook uitgerust met robotpoten die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. TIGER X-1 staat bovendien op een modulair platform waardoor verschillende carrosserieën op het chassis zijn te bevestigen, voor uiteenlopende doeleinden.

Hyundai’s Ultimate Mobility Vehicle (UMV) TIGER X-1.

Alleen voor vrachtvervoer

Waar de Elevate Concept zowel spullen als mensen kan verplaatsen, is TIGER X-1 uitsluitend bedoeld voor vrachtvervoer. TIGER X-1 beschikt over een grote laadruimte waarmee het bijvoorbeeld hulppakketten kan transporteren in gebieden waar gebruikelijke reddingsvoertuigen niet kunnen komen. Speciale technieken zorgen ervoor dat TIGER nauwelijks helt, waardoor de lading vrijwel horizontaal vervoerd wordt.

Hyundai’s Ultimate Mobility Vehicle (UMV) TIGER X-1.

Op de hoogte blijven

Robots zijn in de toekomst niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hyundai loopt daarop vooruit met de ontwikkeling van Ultimate Mobility Vehicles als TIGER X-1: Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen