iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Euro NCAP beloont de Hyundai KONA met 5 sterren!

Wat vind jij het allerbelangrijkst aan een auto? Dat hij lekker rijdt? Dat hij er goed uitziet? Of dat hij heel erg veilig is? Het liefst natuurlijk een combinatie van alles en dat is dan weer hartstikke goed nieuws voor alle KONA-liefhebbers. Van de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft hij namelijk 5 sterren gekregen.

Maximumscore in alle categorieën

De Hyundai KONA behaalde de maximumscore in alle vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en Safety Assist. Daarmee bewijst de Hyundai KONA dat het een van de veiligste modellen in zijn klasse is.

Benieuwd naar de volledige uitslag? Bekijk de officiële resultaten van Euro NCAP.

SmartSense rijassistentiesystemen

De lijst met veiligheids- en rijassistentiesystemen (gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense) is dan ook indrukwekkend. Van automatisch remmen of snelheid minderen tot aan het signaleren van voertuigen in de dode hoek – SmartSense waarschuwt voor alle mogelijke gevaren rondom de KONA.

Maximumscore Euro NCAP voor Hyundai KONA.

De Hyundai KONA is standaard uitgerust met:

  • Lane Keeping Assist (LKA) – waarschuwt de bestuurder met een visueel en akoestisch signaal als de auto de rijstrook dreigt te verlaten. Het systeem is actief bij snelheden boven de 60 km/u en grijpt indien nodig zelf in met een subtiele stuurcorrectie.
  • Driver Attention Warning (DAW) – waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen. Het systeem kijkt naar het rijpatroon van de bestuurder om tekenen van afleiding of vermoeidheid te herkennen.
Lane Keeping Assist System(LKAS).

Airbags in de Hyundai KONA

Uiteraard ontbreken diverse airbags niet: de nieuwe Hyundai KONA is uitgerust met een knie-airbag voor de bestuurder, twee airbags voorin, twee zij-airbags en twee gordijnairbags die zowel de inzittenden voorin als achterin beschermen.

Forward Collision-Avoidance Assist

Systemen als Forward Collision-Avoidance Assist met voetgangersherkenning, High Beam Assist met Static Low Beam Assist, Blind-Spot Collision Warning en Rear Cross-Traffic Collision Warning zijn optioneel leverbaar.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met voetgangersdetectie.

Tire Pressure Monitoring

Ook heeft de KONA Electronic Stability Control (ESC) en Tire Pressure Monitoring. Andere veiligheidssystemen zijn Hill-start Assist, Downhill-Brake Control en Emergency Stop Signal dat de alarmlichten automatisch activeert bij hard remmen. Meer weten over deze veiligheidssystemen?

Zo veilig is de KONA

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen