iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai tot het uiterste in 24 uur van de Nürburgring

Voor het eerst meedoen aan de loodzware 24 uur van de Nürburgring en direct het podium beklimmen: het debuut van Hyundai Motorsport in deze jaarlijks terugkerende langeafstandsrace was er eentje om in te lijsten. Bekijk de highlights!

In het overallklassement van de 24-uursrace op de Nürburgring scoorde Hyundai Motorsport een keurige 35ste eindnotering. Dat resultaat bleek goed genoeg om in de klasse van de WTCR-auto’s als tweede te finishen.

Nieuw ronderecord

Verantwoordelijk voor dat resultaat was de Hyundai i30 N TCR met nummer 831 van het kwartet Peter Terting, Andreas Gülden, Nicola Larini en Manuel Lauck. Eerstgenoemde brak ook nog een eens het ronderecord voor WTCR-auto’s met een tijd van 8.58.463.

Keurige vierde plaats

De tweede Hyundai i30 N TCR – met nummer 830 – reed 24 uur lang in het kielzog van zijn iets snellere broertje. Het kwartet Moritz Oestreich, Jae Kyun Kim, Byung Hui Kang en Guido Naumann sloot de race op het 25 kilometer lange circuit af met een keurige vierde plaats.

Maak kennis met de Hyundai i30

De Hyundai i30 N TCR is afgeleid van de productieauto Hyundai i30 zoals die bij de Hyundai-dealer in de showroom staat. Kennismaken met deze stoere middenklasser? Dat kan! Ontdek de Hyundai i30 of maak een gratis proefrit.


Proefrijden in de Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen