iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nick Catsburg wil vlammen in WTCR

Nick Catsburg is een van de vier coureurs die dit jaar in een Hyundai i30 N TCR op jacht gaan naar de wereldtitel in de FIA World Touring Car Cup (WTCR). De Nederlander (links op de foto) rijdt samen met Augusto Farfus (rechts) voor het BRC Hyundai N Lukoil Racing Team. Norbert Michelisz en de huidige wereldkampioen Gabriele Tarquini vormen BRC Hyundai N Squadra Corse.

Het kampioenschap bestrijkt drie continenten en begint op 5 april in Marokko. Daarna worden vijf iconische circuits in Europa aangedaan: in Hongarije, Slowakije, Duitsland, Portugal en ook Nederland op Circuit Zandvoort van 17 tot en met 19 mei. Het seizoen wordt in september voortgezet in Ningbo (China), waarna naar Suzuka en Macau wordt afgereisd. De laatste race van het seizoen zal halverwege december worden verreden in Maleisië.

Twee overwinningen in WTCC

Nick Catsburg reed van 2015 tot en met 2017 al in het WTCC, de voorloper van de WTCR, en boekte twee overwinningen. ‘Ik kijk er echt naar uit om te racen’, zegt de Nederlander. ‘Ik denk dat het WTCR goed zal aansluiten bij mijn rijstijl. Ik heb echt zin in dit seizoen en kijk met name uit naar de race op de Nürburgring. Bovenal kijk ik uit naar de samenwerking met Augusto en het BRC Hyundai N Lukoil Racing Team om punten te verdienen en races te winnen.’

Kandidaten voor het kampioenschap

De voorwielaangedreven Hyundai i30 N TCR met tweeliter 350 pk sterke turbomotor beleefde in 2018 een sterk debuut in het WTCR. In totaal werden er 13 overwinningen en meer dan 30 podiumplaatsen behaald. ‘Het 2019 FIA WTCR-seizoen lijkt opnieuw zeer competitief te worden’, zegt Andrea Adamo, Team Director Hyundai Motorsport dat de toerwagens levert. ‘Beide teams van het BRC Racing Team zijn waardige kandidaten voor het kampioenschap.’

Stap in de Hyundai i30

De Hyundai i30 TCR is afgeleid van de hatchback Hyundai i30. Kennismaken met deze stoere middenklasser? Kom hem bewonderen bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer. Of maak een gratis proefrit in de Hyundai i30.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen